25 apr. 2012

Sydkustlopp och uttagning

Någon kanske undrar om jag slutat springa nu när jag laddar för uttagningen men visst springer jag fortfarande och idag blev det korta intervaller för att få fart på benen. Det här med uttagningen passar helt ok med mitt träningsupplägg då jag ändå inte hade någon mängd inplanerad denna samt förra veckan. Förra helgen sprang jag ju tävling på halvmaran och nu på lördag är det dags för Sydkustloppet som också är en halvmara så att dra ner på distansen lite kändes klokt. Jag kommer köra fullt ut på Sydkustloppet och i år är det hela 600 anmälda så det kommer bli tufft att slå min tredjeplats från förra året.

Vill ni se spurten för tredjeplatsen så spola fram till 3:35.
Jag fick spinga in i kaklet för den där platsen och höll på att landa nere i bananbordet!Dagen efter Sydkustloppet flyger jag sedan till Stockholm för uttagning till Gladiatorerna på måndagen så det kommer bli en tuff helg. Man kan kanske tycka att det är dumt att springa en halvmara två dagar innan uttagning men jag tror inte det kommer påverka resultatet på uttagningen något speciellt. Jag återhämtar mig fort och jag vet att jag ändå inte kommer vara bland dom främsta där uppe.

Det kommer vara grym konkurrens och det finns dom som kommer vara mycket bättre än mig på allt men kan jag bara göra mitt bästa är jag nöjd. Kommer också vara mig själv och har lagt ner en del tid på "helheten" och presentationen av mig själv. Jag var riktigt nöjd med min ansökan som verkade gå hem eftersom jag blev uttagen och nu efteråt har jag även fått göra en djupintervju som jag blev nöjd med. När jag gjorde djupintervjun förstod jag också att dom är ute efter något mer än en som kan maxa 50chins så även om jag inte presterar i topp kanske det kan finnas en liiiiiten möjlighet?

Man vet ju inte hur dom tänker och det finns ju en anledning till att vi som blivit uttagna ska dit för tester. Jag har ju dessutom försökt lämna återbud pga bristande styrka men ändå tyckte dom jag skulle komma upp. Oavsett så ska jag ha kul och det känns så häftigt att bara vara uttagen! Att jag skulle bli uttagen till tester för Gladiatorerna kunde jag inte i min vildaste fantasi tänka mig när jag låg på sjukhuset för några år sedan! Det gör mig så glad att blicka tillbaka ibland och man ska aldrig ge upp hoppet!

10 kommentarer:

messan sa...

Håller mina tummar hårt.
Jag har hittat ett par Nike som passar mig perfekt. Har lite svårt att köpa skor...det där med känseln:).
Köpte flera:).
Lycka till!
Kram

Ingmarie sa...

Keep it up and you will be kept up! (Klokt sagt av Yogi bahijan)

Thomas sa...

Helgrymt!

Lisa sa...

Tror det är bra att köra båda! Du behöver nog inte oroa dig för din löpform på måndag ändå.. Plus att det är bra att ha lite olika fokus, och perspektiv till hela uttagningsjippot. Det motverkar nervositeten:) Så har jag alltid känt när det gäller tentor/träning... Är du nervös förresten? Vilke insats på repet förresten!

Lisa sa...

Ursäkta "dubbel-förrestenet" i slutet av kommentaren. Hurva vad fult skrivet, hehe...

Daniel sa...

Messan - Tack! Helt rätt med flera skor. det kan man aldrig få för mycket av! Nike brukar vara väldigt sköna. :)
Kram!

Ingmarie - Kloka ord! Tack!

Thomas - :D

Lisa - Du tänker som mig! :) En stor anledning till att jag springer Sydkustloppet är just för att tänka på annat. Annars tror jag helgen hade blivit fööör nervös....för nervös är jag!
Bra jobbat på provet! :)

Staffan sa...

Jag tror du är grymt allround Daniel, stark, snabb och smidig vilket säkert kan komma väl till pass mot en del av de där muskelbergen man ska fajtas mot!

Jag följde inte programmet i år men vi såg finalen och killen som vann såg inte jättestor ut men var väldigt snabb!! Dessutom har du en intressant bakgrund/historia med dig vilket jag tror betyder mycket för dem som gör programmet.

Härlig film från sydkustloppet. Det är roligt det där, hur mycket långsammare det ser ut att gå när man ser det på "TV". Du sprang ju på 1:26 vilket är bra tempo, men på filmen ser det nästan ut som om du är ute och joggar, undantaget spurten såklart!!!

Daniel sa...

Visst är jag mycket allround och det var därför jag sökte. Fast jag tror alla som söker är detta och många sysslar med cross-fit vilket passar Gladiatorerna bra. Killen som vann tävlar i cross-fit vilket säger en del ;)

Håller med om att det inte ser fort ut. Det är ändå 4:00-tempo och det är väl positivt att det inte ser så ansträngande ut ;) Korta snabba steg...lätt och skonsamt.

Anne sa...

Underbart att se din spurt, Daniel! Och tack för påminnelsen om kontrasten mellan din sjukhusvistelse för några år sen och din form idag - att tänka på det gav mig (behagliga) tårar i ögonen. När man ser dig så känns det som att allting faktiskt ÄR möjligt. Lycka till med båda utmaningarna! Håller tummarna för dig. kram

Daniel sa...

Tack själv Anne!
Brukar blicka tillbaka då och då vilket känns skönt med tanke på hur det var. Lätt att man bara kör på och kör på utan att stanna upp och reflektera. Resan jag har haft hittills har verkligen varit över förväntan och jag är jättetacksam för detta.
Kram tillbaka!