3 apr. 2012

Träningsvärk och magont


Igår fick jag en riktigt bra start på min nya gymutmaning och efter 90min bland skrotet darrade jag som ett asplöv och hade valkar på händerna. Idag kom också den väntade träningsvärken med full kraft och den satt precis på där jag ville. Jag känner mig också grymt taggad inför fortsättningen och längtar redan tillbaka till gymmet. Styrkan blir mest som något "diffust" där det är svårt att sätta upp mål men nu är det något helt annat! Ska bli spännande detta!

Något som inte var lika spännande var kvällens långa intervaller med klubben. Träningsvärken i överkroppen kunde jag överleva men under passet rasade magen totalt och jag fick enormt ont. Tanken var att jag skulle springa 3x5km i maratempo där jag skulle ligga strax under 21min på varje. Första slutade på 20:43 och redan då hade jag lite känningar men på den andra kom jag bara 2km innan helvetet brakade loss och jag fick verkligen bita ihop för att ta mig igenom den. Den landade ändå på 20:53 men jag stannade inte vid målet utan fortsatte jogga på bort mot omklädningsrummen för nu var det panik!

Jag hade en plan att köra den sista intervallen efter toalettbesöket men jag vågade inte ge mig ut på vår 5km runda ännu en gång. Det var dessutom bara jag som hade bestämt mig för 3st ikväll så jag hade fått springa sista själv vilket heller inte kändes speciellt kul.

Jag gillar inte avbryta planerade pass men tar med mig att jag ändå fick ihop totalt 14km och känslan i benen var lätt trots att magen strulade. Nästa löppass hoppas jag blir bättre för då är det snabbdistans i form av en tävling på fredag. Kul!

4 kommentarer:

Ingmarie sa...

Sånt där är aldrig kul men förhoppningsvis går det snabbt över!

Daniel sa...

Känns bättre idag och som tur är brukar inte detta vara något problem!

mikael sa...

Samma här! Efter intervallpasset igår fick jag ont i magen.
Visste inte om jag vågade fisa eller inte för då kanske jag hade gjort ner mig :)
Jag hade drygt 2 km hem och jag sprang som en 90- årig gubbe :)

Som tur var gick allt fint. Men hade problem med magen hela kvällen sen.

Daniel sa...

Då var jag inte ensam igår! ;)
Inget roligt det där och nästa omöjligt att springa ju!
Skönt att det gick bra ändå.