13 maj 2012

Avbrutet pass

Helgen innan långlopp brukar jag springa någon typ av snabbdistans för att få fart på benen. Ofta brukar jag därför springa en tävling på 5-10km vilket brukar få bra fart på benen. Tyvärr fanns det ingen tävling i närheten denna helgen så jag bestämde mig för 8km snabbdistans i skogen istället.

Jag hade laddat bra för detta och på väg till skogen kände jag mig riktigt pigg. Framför allt så är det mina luftvägar som nu är mycket bättre än vad dom varit på hela vintern vilket är en ren befrielse. Värmde upp under 2km och sedan några stegringslopp samt lite stretch innan jag drog på ute i den fina skogen.

Första kilometern gick riktigt fint och landade på 3:50 men sedan hände det som jag hoppades inte skulle hända. Benen sa NEJ och under andra kilometern gick det inte ens hålla tänkt marafart på 4:15-tempo vilket var väldigt tråkigt. Jag blev också ordentligt yr och skogen gungade så det var bara att stanna och skita i det. Väntade istället in min fru som också var ute och sprang vilket gav lite plåster på såren. Det var ju trots allt en fin dag i skogen så det var svårt att hänga läpp även om det kändes skit.


Jag har ännu inte en aning om vad det är som händer med mig men jag är fortfarande inställd på att springa i Köpenhamn nästa helg och jag hoppas det ska bli bättre i veckan. Kanske släpper det bara helt plötsligt vilket jag varit med om när jag haft dippar förr även om dom aldrig varit så djupa som denna. Nu när det gått några timmar sedan jag sprang känner jag mig också väldigt slut i benen som om jag pressat skiten ur dom under passet. Så konstigt och jag känner inte alls igen detta!?


Jag försöker att inte sura över detta och efteråt åt vi dessutom en fantastisk brunch på Southern Kitchen där det satt en skön kille och lirade piano medan vi åt. Svårt att vara på dåligt humör då och dessutom så var maten jättegod! Kanske är det just det jag också behöver? Lite extra mat och energi nu under uppladdningen till maran så jag kan hitta tillbaka igen? Min fru tror det och även en kommentar från Gabriel här på bloggen var inne på samma linje. Jag är fortfarande hoppfull och har köpt hem en massa nyttigheter jag ska försöka boosta mig med på bästa sätt. Hoppas hoppas hoppas!!!!Kanske inte ska äta just fruktsallad, vaniljvispgrädde och pannkakor med lönnsirap hela vecka.
Men gott var det!!!


6 kommentarer:

Olov sa...

Käka nu ordentligt så får vi hoppas att det hjälper.

Anonym sa...

Tråkigt att detta hænder nu! Hoppas verkligen det slæpper. Tycker sjælv det ær svårt att planera sista veckans træning.

MVH Erpur

Andréa sa...

Tråkigt :( Men förhoppningsvis hinner det släppa lagom till loppet! Det kan inte vara att du är lite lätt övertränad?

Daniel sa...

Olov - Det ska jag göra! Grymt bra kutat i helgen ännu en gång!!! :)

Erpur - Det kommer inte lägligt detta men det finns fortfarande hopp. Är hel och egentligen känner jag mig väldigt frisk också! :) Angående upplägg sista veckan så är mitt tips att köra 6-8x300m på tisdag eller onsdag och sedan ett lättare pass på 5km under fredagen för att inte kroppen ska bli seg. Det är mitt upplägg men kanske kommer jag köra helvila istället nu när det inte känns så bra...

Andréa - Har funderat på det där och visst kan det vara så. Har tränat hårt och dessutom har det varit mycket psykisk press senaste året med adoptionsutredningen. Kanske är det detta jag känner av nu när jag börjar slappna av? Svårt det här när man dessutom har en läskig sjukdom som ligger och lurar....

Anonym sa...

Tack før råden om træningen. Føljer nog dessa råd fast blir nog Tisdag resp Torsdag. Lycka till

MVH Erpur

Daniel sa...

Lycka själv till nu sista veckan så kör vi så det ryker på söndag! :)