9 maj 2012

Styrkeutmaningen fortsätter


När jag anmälde mig till Gladiatorerna för ett tag sedan så var det främst för att utmana mig själv och få upp råstyrkan i överkroppen samt hitta lite gnista med att träna styrka. Jag körde tufft fram tills uttagningen med fokus på olika chins i kombination med armhävningar i massor. Efter uttagningen har jag också fortsatt med detta fast inte lika hårt då jag nu fokuserar på marathon.

Idag var jag nere på gymmet för första gången på ett tag och körde styrka. Några av killarna jag brukar träna med var också där och undrade var jag hållit hus senaste tiden. Samtidigit kommenterade dom att det var något annorlunda med mig och att jag såg lite mer tränad ut än innan vilket var kul att höra!

Jag berättade att jag haft träningsläger hemma och om mitt lilla äventyr i Stockholm. Även tränarna var lite nyfikna och jag berättade om dom olika testerna. Dom tyckte att jag skulle testa söka igen nästa år då dom verkligen tror att detta kan passa mig. Vet inte riktigt om jag känner för att söka igen men det känns bra att dom tror på mig!

Passet idag blev ett skönt styrkebesked att det jag gjort senaste tiden har haft effekt. Kroppen svarade så grymt bra och nu kopplar hela överkroppen in på ett helt annat sätt än innan. Jag har blivit klart starkare och segare vilket är en häftig känsla! Tror egentligen inte jag lagt på mig mer muskler även om mina träningsvänner tyckte jag såg lite biffigare ut. Det är nog snarare att jag fått en bättre hållning då jag stärkt upp överkroppen en hel del sista tiden. Innan har jag nog isolerat musklerna för mycket vilket gjort att dom inte samarbetat så bra men nu är det klart bättre. Ska bli grymt kul att fortsätta med detta projektet efter maran i Köpenhamn och jag mår så bra av styrketräningen!

5 kommentarer:

Gabriel sa...

Hej Daniel, du kör ju rätt bra med styrka kombinerat med mycket löpning. Har du koll på att du får i dig tillräckligt med energi? Du måste ju bränna kalorier som en elitidrottsman. Skulle det kunna vara så att du kanske äter aningen för lite och att det är anledningen till att löparformen inte riktigt infinner sig?

Gabriel sa...

Hej Daniel, du kör ju rätt bra med styrka kombinerat med mycket löpning. Har du koll på att du får i dig tillräckligt med energi? Du måste ju bränna kalorier som en elitidrottsman. Skulle det kunna vara så att du kanske äter aningen för lite och att det är anledningen till att löparformen inte riktigt infinner sig?

Daniel sa...

Tack för bra input Gabriel!
Jag har inte full koll på detta, så är det!

Jag hade nog behövt en dietist då och då för att få ut maximalt av min träning och det är fullt möjligt att strulet med formen kan bero på brist av energi.
Jag är inte så kunnig på det här med kost men försöker göra så gott jag kan och har också som regel att äta var 3:e timme samt så bra mat som det går.
Under hårda träningsperioder kör jag också med extra proteintillskott då jag märkt att detta hjälper. Ser också alltid till att få i mig något direkt efter ett pass för att snabba på återhämtningen. Det är möjligt att detta inte räcker alltid!?
Kanske borde jag ta in experthjälp och räkna på det hela? Tanken har slagit mig!

Västgötskan sa...

Jag tror att många löpare kör för lite styrka. Det bästa är nog en kombination. (Vilket du och många andra är bra exempel på). :-)

Kram!

Daniel sa...

Kul att du tycker det! Styrka tror jag måste till i det långa loppet så man inte skadar sig i löpningen. Har också förstått att många löpare inte gillar styrka men jag gillar det lika mycket som löpning och mår så bra av det! :)
Kram!