1 maj 2012

Utslagen men inte nedslagen!

Nu är jag hemma igen efter en snabbvisit i vår huvudstad! Jag kan direkt avslöja att jag inte kom vidare men jag är glad ändå och gjorde mitt allra bästa. Här är lite om vad som hänt senaste dygnet!

Det roliga börjar redan vid flygplatsen när tittar på min gps-karta för att hitta vägen och tycker jag skymtar ett känt ansikte i ögonvrån. Vänder mig om och vem stannar om inte en välmatchad Miranda! Vad är oddsen liksom?


Efter en kort pratstund går jag vidare bort till min vän Erik och hans trevliga fru som snällt ställt upp med både mat och logi över natten. Har aldrig träffat Erik innan utan bara lärt känna honom genom bloggen vilket egentligen är väldigt häftigt! Samtidigt har Erik en vän som hört dokumentären om mig på radion som också var bjuden över på middag. Väldigt kul för det här visar sig vara Lisa vars blogg jag redan följer sedan ett tag tillbaka och under loppet av någon timme har jag nu träffat tre bloggare jag redan känner fast aldrig träffat! Låter kanske rörigt men så är det! 

Trevliga hunden Ping fick också åka med till uttagningen men stannade i bilen

Efter en väldigt trevligt kväll får jag på morgonen lyxigt nog lift hela vägen bort till GIH vid Stockholms Stadion för uttagningen. När jag kommer dit lägger sig nervositeten och övergår till fokusering för nu ska jag ge järnet! 


Hittar ett omklädningsrum där jag kan samla tankarna i lugn och ro innan allt ska dra igång. Jag vet inte exakt vad som ska hända och det är bara så spännande och jag är jättenöjd att jag gett mig in på detta! Saker som detta gillar jag verkligen!

En laddad och fokuserad Daniel!
Tyvärr får jag inte berätta vad som hände på uttagningen och testerna i detalj då dom var väldigt noga med detta! Jag kan dock berätta att det som väntat handlade mycket om överkroppsstyrka på förmiddagen vilket är min svaga sida. Mitt mål var att verkligen göra allt jag kunde för att ta mig igenom och få "godkänt" så att jag förhoppningsvis kunde ta mig vidare till eftermiddagens konditionstester där jag tänkte visa var skåpet skulle stå!

Styrkan gick bra för att vara mig och jag fick verkligen ut allt jag ville! Jag har nog aldrig haft så mycket syra i överkroppen och mina underarmar kändes som om dom skulle sprängas när jag var klar. Handflatorna var som om någon hällt syra på och jag tror jag kommer ha ett stort blåmärke över ryggslutet imorgon då jag smällde i parketten ordentligt några gånger.. Shit vad kroppen fick slita och jag var grymt nöjd med min prestation! Motståndet var dock stenhårt och jag insåg fort att jag nog ändå låg under genomsnittet.....

Lunchpaus! Sliten, nöjd och glad!
Efter lunchen fick vi reda på vem som gått vidare till konditionstesterna och inte helt oväntat saknades mitt namn på listan. Det kändes också rätt för dom andra var så mycket bättre och fixar jag inte styrkan som krävs har jag ändå inte där att göra! 

Jag var inte besviken efteråt utan jag kände mig mer inspirerad efter en fantastisk förmiddag med många intressanta möten. Fick träffat en massa coola atleter med samma brinnande intresse för träning och det var grymt kul att få se vad vissa kan göra med sina kroppar. Jag gav lite peppande ord till dom jag lärt känna bättre innan jag gav mig iväg och jag hoppas jag får se någon av dom krossa Gladiatorer i TV-rutan framöver.


Istället för att svettas i en gymnastikhall under eftermiddagen fick jag en mysig stund i staden som visade sin bästa sida. Vilken kontrast mot adrenalinkicken jag precis varit med om och alla spänningar bara släppte vilket var skönt. Funderade också på nya mål jag vill sätta upp efter den här inspirerande förmiddagen som väckte många tankar och funderingar. Får se vad som händer framöver.......


11 kommentarer:

Anonym sa...

Hade de børjat med konditionstesterna hade du garanterat kommit vidare! Lite tråkigt att man gick miste om att se dig på TV. Men huvusaken ær att du verkar ta det hela med en klackspark.

MVH Erpur

Västgötskan sa...

Du gjorde ditt bästa, det är det som räknas! Och fick (låter det som) en kanontrevlig erfarenhet. Ja, kanske inte blåmärket på ryggen då, men i övrigt... :-)

PS.
Den där hunden ser helt crazy ut! Och där sitter du (?) med benen isär. Hur tänkte du? Hahaha! ;-D

Annika sa...

Du är ju helt suverän, oavsett Gladiatorerna, ändå i mina ögon.Kompisen och jag har pratat om dig och tanken att ha dig som personlig tränare typ som Blossom, vad vi skulle få slita men vad gott det skulle göra! Verkligen kul att du tog dig dit för att testa. Din positiva inställning tar dig långt! Väntar med spänning när du och din fru drar till Kina för att hämta hem ett efterlängtat barn!! Ha det fint du tävlingsinriktade bloggare!

Anne sa...

Åh vad jag tycker om ditt sätt att skriva; det känns ju som att man är med där - jag kom just på mig själv med att hålla andan :) Mycket, mycket spännande att läsa om dina erfarenheter av uttagningen, trots censuren. Skit att du inte fick fortsätta till konditionstesterna, det hade varit roligt att höra hur konkurrensen hade känts där. Låter som du blev pepp på att fortsätta styrkesatsningen också och jag blir nyfiken på att läsa om dina nya målsättningar.

heja dig, Daniel!

anneliten sa...

Vad bra. Då slipper jag börja titta på TV :-) Skämt åsido, du gjorde vad du kunde och jag tycker du är mentalt stark som kan se det så. Du är min idol ändå.

Lisa sa...

Jättebra jobbat! Synd att inte konditionen var först;) Men kanske inte? Nu fick du ju en halvdag i solen! Sthlm var verkligen helt underbart den här helgen. Rena bomullen för själen!:)

Ingmarie sa...

Nästa gång är du med hela vägen!Glad att du hade ett fint 08;a besök!

Daniel sa...

Erpur - Det var lite väntat att jag inte skulle fixa styrkan men hade gärna sett att dom vänt på programmet så jag hade fått vara med hela dagen :)

Västgötskan - Det var tidig morgon och jag tänkte mig nog inte riktigt för när jag satt sådär ;)

Annika - Nog skulle ni få slita...hehe! ;) Härligt att du gillar min inställning och Kina kommer närmre och närmre! :)

Anne - Kul att du gillar inlägget! :) Hade också gärna kört konditionstesterna för att mäta mig med dom andra bara för att det hade varit kul. Lite retfullt just då men inget som stör mig nu. Dom andra var riktigt grymma och jag är full av inspiration för fortsatt träning. Filar på lite nya idéer jag fick och visst handlar det lite om styrka ;)

Anneli - Du är för go! Tack! Tror programmet bli bra även utan mig ;)

Lisa - Lite synd men det blev bra ändå :)Vilket väder!!!!

Ingmarie - Tror inte jag kommer söka fler gånger men det var roligt att få känna på :)

mikael sa...

Du är en stor inspiration oavsett. Gott försök! Ska bli spännande att se hur dina nya tankar efter uttagningen resulterar i :)

Rosenblom sa...

Du verkar ju ändå inte allt för nedslagen. Gott det! :) Det blir lite tvärt när man förbereder sig, tar sig till Stockholm och så är man plötsligt struken och bortglömd. Det tog ett tag för mig att skaka av mig det när jag försvann efter tre heldagar. Då hade jag ju börjat tro på att det skulle gå... ;)

Kom och tänka på en sak. Sökte ju själv till Gladiatorerna förra året. Var förmodligen aldrig tilltänkt men blev istället jagad för ett annat program. Resultatet kan du se på trean ikväll... :)

Daniel sa...

Mikael - Tack för fina ord! Har lite idéer jag går och funderar på ;)

Rosenblom - Det var väntat att styrkan skulle bli tuff så jag tog det bra. Brukar kalla mig för en positiv realist ;) Jag vet att jag inte är speciellt stark.

Kul att du också har sökt och jag såg dig precis på TV. Pilkastning med litet barn var något nytt. ;) Du och Viktoria gjorde er bra i rutan! :)