30 maj 2012

Vad gjorde jag ?

Vad gjorde jag för att uppmärksamma ms-dagen kan man fråga sig?

Inget speciellt mer än att lägga ut några inlägg här på bloggen samt skicka lite tankar till några vänner i samma sits som jag vet har det tufft.

Annars gjorde jag det vanliga och såg till att min sjukdom har ett rent helvete i min kropp och önskar att den aldrig satt sin fot här. Dagar som denna gör att jag tänker mycket på min sjukdom och om framtiden vilket gör mig lite orolig men samtidigt enormt motiverad att sätta emot allt vad jag kan. Idag blev en riktigt bra dag på den fronten för min sjukdom fick för första gången smaka på full dos av min bromsmedicin efter att jag haft uppehåll ett tag. Jag började med halv dos i förrgår och det gick helt ok så jag hoppas att jag klarar av full dos trots att det är tätt inpå.

Förutom detta fick jag idag hem ny d-vitamin med lite mer drag i än min gamla och dessutom fick jag ett excel-ark med mitt nya styrkeprogram som en vän gjort till mig. Det var pang på med dubbla pass idag och trapetsen gick varm både efter lunch och nu på kvällen.


Det är ett liknande pass som jag körde inför uttagningen till Gladiatorerna med några små förändringar som gör att man får med lite andra muskler än sist. Kändes riktigt fint att köra detta passet som avslutning på dagen och jag hoppas att min sjukdom har förstått vem som bestämmer!

6 kommentarer:

Västgötskan sa...

Bra Daniel! Visa vem som bestämmer. It´s all in the power of the mind! :-)

Kram!

anneliten sa...

Att veta att man har en sådan sjukdom som MS måste vara tufft mentalt. Jag tycker du hanterar det så starkt!

Jag tittade också på filmen om barnen med "special needs" som du lade upp. Vilket bra hem barnet ni adopterar kommer att få. Jag tror det till och med kan vara en fördel för ett barn med "special needs" att ha föräldrar som gått igenom något så besvärligt som en MS-diagnos.

När jag såg filmen tänkte jag på min dotters bästa kompis på lågstadiet - han är CP-skadad. En så mysig liten kille som nu är ganska stor. De föräldrarna förde en tuff kamp mot myndigheter emellanåt - det hoppas jag inte ni ska behöva göra. Och om ni behöver det så har ni ju tränat tänker jag.

Helena sa...

Underbar läsning! Det var DU som uppmärksammade mig imorse, det kan hända att det gått mig obemärkt förbi annars :-(( En alldeles för viktig dag för oss som har diagnosen...
Ah vad bra, även ditt mög fick sig en omgång :-D Jag lovade dyrt och heligt att köra skiten av mig och kroppen i kvällens tävling, för att det var en sån viktig dag. Jag höll vad jag lovade och det blev ett nytt pers :-D
Den där MS-knasgrejen hittade ju helt fel ställen att bosätta sig på när den intog våra kroppar. Förmodar att den bara hade otur när den tänkte. Tillsammans kaxar vi oss starka och smockar till den rejält.

Bästa kramar Helena

Daniel sa...

Västgötskan - Jag tror helt klart mycket sitter i huvudet och tanken kraft ska man inte underskatta. Kram!

Anneli - Kul att du tar upp detta för precis sådär tänker vi också! Vi är vana vid "vårdkarusellen" och det känns inte skrämmande och främmande. Behöver vi kavla upp armarna någon gång så vet vi också hur vi ska gå till väga. Det känns riktigt bra detta! Tack än en gång för dina fina kommentarer som väcker tankar!

Helena - Du körde verkligen skiten ur den igår! Grymt! När jag fick min diagnos så tänkte jag att om den kunde drömma så ska den drömma mardrömmar om mig och önska att den aldrig satt sin fot i min kropp. Det blir lite som det är jag som drabbat ms:en och inte tvärt om. Låter kanske knasigt men det känns bra att tänka så här! :)
Kram på dig och grattis till nytt PB!

Anonym sa...

Hej Har börjat läsa din blog och tycker den är jättemotiverande. Har alltid velat vara en löpare, men aldrig haft tillräcklig motivation....men nu jäklar. Har anmält mig till HalvLidingöloppet som en början.

Blev nyfiken på dina D-vitamin. Själv kör jag Holistic, men finns det en bättre D3-vitamin än denna??

Ha det gott!

Patrizia

Daniel sa...

Hej Patrizia!
Kul att du hittat hit!
Jag har också kört med Holistic med kapslar på 2000IE men så hade dom ersatt den med en annan sort på 2500IE där jag brukar beställa. Bra pris också plus att det är fraktfritt :)

http://www.vitaminvaruhuset.se/shop/?artnr=6673

Kul att du ska ta tag i löpningen och vilket bra mål med Lidingö. Har sprungit hela loppet 3ggr och det är ett av mina absoluta favoritlopp.
Lycka till med träningen och hör gärna av dig om du undrar över något.
Ha det gott!