8 maj 2012

Yasso 800


Idag tog jag mig ner till klubbens löparbanor för att testa ett pass som min löparvän Erpur tipsade om i en kommentar förra veckan. Passet heter Yasso 800 och kan tydligen ge en indikation på hur man ligger till när det gäller marathonformen. Man springer 10x800m på bana med ett varvs joggvila mellan och snittet man får över dom här 10 intervallerna ska motsvara tiden man bör sätta på maran. Snittar man alltså 3:15min per intervall springer man också maran på 3:15 om man ska tro på Mr Yasso!Kroppen kändes bra idag och jag var vädligt nyfiken på hur jag låg till med tiderna. Jag ville inte pressa max då jag inte vill bli för sliten nu nära inpå maran för 10x800m är ett ganska tufft pass oavsett.

Hittade fort ett skönt flyt och för första gången på ett bra tag ville kroppen springa vilket gladde mig! Det har varit så trögt sista tiden men nu kunde jag verkligen trycka på och kroppen ville ha mera!

Första gången med Newton MV2 på bana! Lika grymma som alltid!

Ett litet orosmoment för dagen var att en fiskmås låg på ägg i ena innerkruvan. Den flyttade dock på sig utan protest under första halvan av passet men jag märkte att den blev mer och mer irriterad. Mot slutet ökade jag tempot på intervallerna och nu lackade också måsen ur ordentligt och började jaga och skrika efter mig!

Förinihelvete!!!! vad jag fick kuta på under sista intervallen!!! Det blev som en intervall i intervallen när måsen höll på att ta tag i min keps och min Garmin peakade på 2:47-tempo ut ur kurvan medan måsen fortsatte jaga mig längs raksträckan! Klart snabbaste intervallen med några sekunder, tack för det måsen!

Måsen! Svår att se men den sitter där och lurar bakom trästocken
 Totalt blev det 35 varv på banorna och om måsen tyckte jag var jobbig idag så är det inget mot vad den kommer tycka imorgon när Kalvinknatet går av stapeln på löparbanorna!

Trots måsen gick passet riktigt bra och om jag ska tro på Mr Yasso bör jag kunna fixa 3 timmar på maran. Jag tog dessutom inte i för fullt så det finns mer att ge vilket stärker mitt självförtroende nu när det börjar närma sig start.

Tiderna för dagen:

2:56-2:53-2:57-2:57-2:57-2:57-2:56-2:54-2:52-2:5014 kommentarer:

Anonym sa...

Hærligt, hærligt! Hur långa blev dina joggvilor? Glad om jag och Yasso kunnat bidra till att stærka ditt sjælvførtroende.

MVH Erpur

Daniel sa...

Tror jag snittade dom på 2:35 vilket kändes långsamt nog. Ville inte tappa för mycket puls ;)
Tack igen för tipset! Kul pass!

Anonym sa...

Jo det ær något speciellt med att springa på bana. Børjar nærma sig nu, man fick startbeviset i mailboxen.

MVH Erpur

anneliten sa...

Du får väl ta med dig Fiskmåsen till maraton. För att vara på den säkra sidan.

Lennart sa...

Bra Daniel!
Det här passet ska jag nog köra inom en snar framtid. Tänkte köra tusingar snart, men jag tar nog det här passet.

Tack för inspirationen!

Magnus sa...

Bra jobbat! Imorgon blir det Kalvinknatet för mig och dottern...

Har du fått nåt mail från köpenhamn ännu?

Sara sa...

Haha, jag brukar bli jagad av gässen i parken.
Jag tror jag ska klä ut mig till fiskmås under Kph-maran och så får jag skrika och kraxa om jag märker att du tappar fart :)
Gott pass!

Staffan sa...

Fin serie, jag hoppas min ser likadan ut imorgon utan att jag kör för fullt, dock tänker jag ta 2min gåvila istället. Vila lika länge som intervallen som också är enligt originaliden blir för lång vila och joggvila funkar inget bra för mig då jag tenderar att jogga för snabbt och det blir sedan för litn fartskillnad mot intervallfarten.

Daniel sa...

Erpur - Det närmar sig med stormsteg! :)

Anneli - Den får gärna jaga mig sista jobbiga milen! Shit vad intensivt det var att ha den efter sig! :)

Lennart - Hade också tänkt tusingar idag men så fick jag detta tipset som jag tyckte passade bra. Hoppas du får till ett bra pass med eller utan måsar ;)

Magnus - Se upp för måsen imorgon! ;) Har inte fått mitt ännu!

Sara - Det får du gärna göra! ;) är jätteglad att du kommer och hejar även om du inte är utklädd! :)

Staffan - Ska bli spännande att läsa om ditt pass! Håller med om att vilan är lite lång och 2min gåvila är säkert ett bra alternativ. Fick själv hålla igen ordentligt för att inte jogga för fort. Tror jag borde hållt 7:00-tempo på joggvilan men det gick inte...

Daniel sa...

Nu kom startbeviset Magnus! :)

mikael sa...

Ja det mesta tyder väl på sub. 3 timmar då :)

Daniel sa...

Ska man tro på Mr Yasso så gör det det men det är ju mycket som spelar in och allt ska stämma just på den dagen man springer. Känns ändå skönare att ligga under 3:00 än över ;)

mikael sa...

Är sugen på maraton också. Men det får vänta ett tag eftersom det tar så mycket tid i anspråk
Ett långsiktigt mål skulle vara att göra under 2.50 timmar och inte vara sämre än min bestman, hans farsa och bror :)
Mer realistiskt skulle kanske vara 2.59 nångång framöver

Daniel sa...

Det det varkligen mycket tid och en mara sätter lite käppar i hjulet för annan träning då man måste vila både före men framför allt efteråt. Tror det tog minst en månad efter förra maran tills jag kände mig återställd igen.
Tror du har bra kapacitet att komma under 3 timmar, satsa på långpassen så kommer du fixa det!