9 juni 2012

Hårt och kort i Ystad


Jag fick ett samtal från klubben igår om jag ville ställa upp på en seriematch mot andra klubbar. Dom saknade tydligen en löpare på 5000m och alla poäng var välkomna även om jag skulle bli sist. Klubbarna som ställde upp i herrklassen var Hovslätts IK, Vittsjö GIK/Hässleholms AIS, Trelleborg Friidrott, Öresunds Friidrottsklubb, Alvesta Friidrott, IFK Halmstad. I varje gren fanns det en deltagare från varje klubb och 1:a plats gav 6 poäng, andra 5 poäng också vidare ner till 6:e som gav 1 poäng. Grenarna var många och det var allt från kastgrenar till löpgrenar där 5000m var den längsta.


Självklart ville jag ställa upp även om jag inte är speciellt farttränad just nu och jag hade ändå tänkt springa någon typ av snabbdistans inför Malmömilen nästa helg. Jag tog dock en risk att bli förnedrad för jag hade noll koll på löparna jag skulle tävla mot och när jag såg att det fanns många ungtuppar i startfältet blev jag orolig. Distansen hette lustigt nog MS 5000m men jag tror inte MS stod för det jag brukar förknippa det med. ;)


Starten gick och jag tog rygg på tvåan som jag tyckte höll ett bra tempo. Det gick nog för fort för mig men han saktade ganska fort in igen och jag bestämde mig för att inte släppa honom. Tyvärr skrek han till efter bara 400m och haltade av banan, tror han fick någon bristning vilket var synd.

Några av killarna bakom tog rygg på mig ett tag men eftersom det blåste en del ville jag inte ligga framför och ta vind så jag ökade lite och drog ifrån. Nu skenade pulsen så det var kanske inte ett genidrag direkt men jag fortsatte ändå öka på ståndet.

Varven flöt på och det blev aldrig dramatiskt då ettan låg långt före mig. Tänkte ändå att han kanske skulle tappa på slutet och försökte kriga på så gott det gick. Tyvärr märktes det att jag är väldigt dåligt farttränad just nu och pulsen fortsatte skena vilket gjorde att jag fick det tufft mot slutet.


Kom dock i mål som fin 2:a på 18:26 med god marginal på killarna bakom och sprang in 5 poäng av 6 möjliga till klubben. Jag var nöjd och tyckte jag tog mig igenom loppet med hedern i behåll även om det blev lite tuffare än jag tänkt.


Tiden är en bit från mitt pers på 17:51 men den där tiden visste jag att jag inte kunde slå idag. Jag tror dock inte det ska vara några problem att springa skiten ur den senare i år för planen i sommar är just att satsa på hårt och kort vilket ska bli grymt kul. I´ll be back!!!

11 kommentarer:

Adam Crona sa...

Bra jobbat Daniel.. dessutom mot bara ungdomar.. =)

Daniel sa...

Tack! Den enda som var äldre än mig gick sönder efter 400m :(

Magnus sa...

Från veteran till senior på två dagar. Du blir bara yngre och yngre Daniel!! Juniorklassen nästa gång? Bra jobbat också förresten.

Andréa sa...

Galet bra! Du inspirerar verkligen!

Daniel sa...

Magnus - Visst är det en bra utveckling! :)

Andréa - Kul att du tycker det! Tack! :)

boremalm sa...

Gött jobb!! Sätt småglinen på plats

Daniel sa...

Trodde dom skulle springa skiten ur mig men icke sa nicke! :)

Lisa sa...

Hehe. MS-klass, hade aldrig tänkt på det tidigare... Fast jag har ibland tänkt att KS hat samma förkortning som sjukhuset...:)

Lag-SM är roligt! Sprang 5000m förra året för Huddinge. Ibland är det otroligt varierande klass på löparna, men det är roligt att tävla med bara placering som fokus!

Daniel sa...

KS kan låta kul det också! :) Det märktes att det var stor skillnad på deltagarna i olika klasser. I vissa grenar hade man nog bara slängt in en deltagare för att rädda 1 poäng ;). Märktes tydligt i stavhopp tyckte jag. Visst var det kul att bara satsa på placering, jag kommer ställa upp fler gånger om jag får frågan. 3000m hinder såg häftigt ut! :)

mikael sa...

Jag har inte självförtroendet eller modet att ställa upp i liknande tävlingar och kommer inte göra det framöver heller.
Det är en jobbig känsla att kämpa mot. Att ständigt höra de negativa sakerna och aldrig de bra när jag idrottade som yngre sätter djupa spår i själen. Samma sak hörde jag om min studietid, fick jag en fyra skulle jag kanske få en femma nästa termin osv.

Även om jag nu är 38 år mår jag dåligt inför tävlingar och jag förstår ärligt talat inte varför jag utsätter mig för det. Är det för mig själv eller för min omgivning som jag vill bevisa att jag duger.

Var vill jag komma? Jo att jag också tävlat på 5 km i vckan som gått :)

Daniel sa...

Såg att du hade tävlat! Grym tid och grym öppning på första! Visst duger du! ;)