6 juni 2012

Semester


Idag börjar jag min 2½ vecka långa semester vilket är väldigt skönt! Det finns inget planerat mer än att fixa med huset för att få ordning på torpet tills vi ska adoptera. Anledningen till att det bara blir 2½ vecka är för att jag sparar dagar för att kunna vara långledig när vi ska åka till Kina. Vi får samma föräldradagar som alla andra om någon undrar men jag vill ändå ha gott om dagar att ta ut när det gäller detta. Efter denna semestern kommer jag ha ca 6 veckor kvar att plocka ut vilket känns väldigt bra och min arbetsgivare är också beredd på detta.

Tyvärr börjar inte semestern så bra då jag fortfarande mår konstigt av min bromsmedicin eller rättare sagt vad den har ställt till med för jag har nu slutat med den igen. Jag hade tänkt rivstarta semestern med tävling på 1500m bana imorgon kväll men eftersom jag varit "tjock i huvudet" sedan jag började med medicinen har jag inte kunnat träna ordentligt. Tjock i huvudet tycker jag passar bra som beskrivning för det är precis så det känns när luftvägar och hörselgångar är svullna. Det är värst på morgonen då det känns som jag lika gärna kan gå och lägga mig igen efter att jag ätit frukost. Efter hand som dagen går blir det dock bättre och på kvällen känner jag mig i stort sett bra igen men när jag vaknar dagen efter är det samma visa igen.

Jag vet inte om det är farligt att träna med denna skiten men jag har inte vågat riskera något. Min plan var att jag skulle fått till ett pass på 10x300m för att få fart på benen tills imorgon men nu blev det inte så. Planen är dock fortfarande att springa tävlingen om det känns bra imorgon och den går dessutom på kvällen då kroppen är som bäst.

Det är ju oavsett premiär för mig på bana så jag tar det för vad det är och det får bli som det blir. Nu ska jag bara hoppas på att den här bromsmedicinen lämnar kroppen fort så jag kan bli människa igen. Jag mådde så bra för några veckor sedan och jag hoppas jag kan hitta dit fort för så här vill jag inte må! Bläää!!!

8 kommentarer:

Thomas sa...

God bättring Daniel.
Hoppas du snabbt hittar tillbaka tillbaka till den gamla känslan igen.

Semestern gör dig säkert gott!

Anonym sa...

Ja hoppas du repar dig igen

MVH Erpur

Anonym sa...

Om du mår illa om morgnarna också, i kombination med yrsel och tryckkänsla i huvudet ska du nog gå till doktorn och se så att trycket i hjärnan inte ökat.

Anonym sa...

det är ju krångligt det här med bromsmediciner, det är ju så svårt att veta om de fungerar eftersom man inte vet hur man skulle må utan dem...och så är det ju det här att det finns en massa olika sorter. jag tar min en gång i veckan.får ungefär samma biverkningar som du beskriver men ibland är de värre och ibland kommer de inte alls. är glad dock att jag bara behöver ta en i veckan. ska bli spännande att höra vad du tycker om copaxone.
kram på dig!
Lisa

Daniel sa...

Thomas - Hoppas jag med! Skönt med semester nu så man kan ladda batterierna lite!

Erpur - Tack! :)

Anonym - Mår inte illa som tur är! Tog upp mina problem när jag var hos neurologen för ett tag sedan och jag hade även ett samtal med min husläkare förra veckan. Tror bara det är att vänta ut skiten nu när jag släppt på bromsen annars får jag söka hjälp. Känns iaf bättre dag för dag :)

Lisa - Om man bara hade facit i hand! ;) Jag har ju mått bra med min ms nu under medicineringen och det kan ju vara medicinen som fungerar? Så svårt att veta?
Tuffing som kör på med den där långa kanylen en gång i veckan. Gillar inte långa kanyler så den där hoppar jag ;) Ska ge en rapport när jag kommit igång med Copaxone. Kram tillbaka!

mikael sa...

Kan inte föreställa mig vad du går igenom med din sjukdom men på nåt sätt lyckas du alltid förmedla något positivt i dina inlägg.

Jag tror att du även privat har den härliga inställningen. Allt förmedlas inte i din blogg men min känsla är att du alltid försöker det ljusa med det mesta.

Som alla andra har du även dina sämre dagar. Kan inte annat än beundra din inställning.

Inte den bästa uppladdningen inför loppet idag. Tror ändå att du gör låga 4 min.

Lycka till idag!

mikael sa...

Det var ett privilegium att kunna vara tillsammans med min son när vi fick honom.
Först hade vi 7 veckor tillsammans i Colombia och sedan ytterligare 2 veckor på hemmaplan.
Det kunde inte ha varit bättre och jag är så glad över att vi fick den tiden tillsammans.
Det borde alla kunna få

Daniel sa...

Jag är nog så som jag upplevs här på bloggen även om jag ibland undrar vilken bild jag ger av mig själv ;). Brukar vara positiv för det mesta men även för mig kan det bli lite mycket ibland. Är riktigt trött på det här med mediciner men jag tror det kommer bli bra.
Viktig tid med barnet i början och totalt 9 veckor låter kanon även om man alltid vill ha mer. Jag har själv turen att jag jobbar skift vilket gör att jag jobbar kortare veckor vilket också kommer göra att jag får mycket tid även när jag jobbar :)
Tack för lycka till:et! Fast låga 4min kommer jag aldrig att göra ;)