5 juni 2012

Det fungerar inte

Det är nu en vecka sedan jag gjorde en omstart med min bromsmedicin och det verkar tyvärr som att min kropp inte accepterar den längre. Bara någon dag efter första dosen blev mina bihålor kass och jag fick också plocka fram min bricanyl igen då halsen började väsa. Det har sedan dess bara blivit värre och nu det trycker i huvudet vilket gör att jag fått tillbaka den jobbiga yrseln. Har också svårt att fokusera och känner mig lite allmänt groggy vilket inte alls är kul.


Medicinen jag tar är interferoner i högdos och det är samma ämne som kroppen producerar när man exempelvis håller på att få influensa, det är också detta ämnet som gör att man får frossa och feber. Detta har jag tagit varannan dag i 4½ år och jag tror att biverkningarna jag nu får är kroppens signal att säga att den inte fixar det längre.

Jag har idag pratat med min ms-sköterska om det och hon ska ta upp det med min nya duktiga neurolog så ska jag få testa en annan bromsmedicin. Den jag ska få testa heter Copaxone och det är inte en interferon som min nuvarande broms och den har överlag mindre biverkningar. Tyvärr måste jag ta sprutor varje dag istället men det ska jag nog kunna fixa.

Jag tycker detta är skittråkigt och jag önskar mest av allt att jag bara kunde få slippa det här. Allra helst skulle jag vilja sluta helt men efter att ha vägt för och nackdelar tycker jag ändå det kan vara värt ett försök att testa denna medicinen. Det kanske kan fungera bra för mig trots allt?

Några av personerna som inspirerar mig och vars böcker jag läst pratar också gott om den här medicinen även om dom verkar vara väldigt sponsrade ;)....oavsett så blir jag glad av att kolla på denna videon! Den här ms-skiten har valt helt fel kille att jävlas med!

7 kommentarer:

Lisa sa...

Ja fy fasen, Interferoner är nog ingen rolig behandling... Har bara hört patienter berätta om det förstås, men att gå runt och känna sig som att man har ständig influensa kan ju inte vara helt önskvärt!

Hoppas det nya du får testa fungerar bättre:)

Dante9 sa...

En tanke från mig är de bromsmedicinerna du räknar upp bromsar 30% lika mycket som placebo effekten och vill du ha mer skydd så är det Tysabri och Gilenya som tyvärr har allvarliga biverkingar. Tror din träning är ett av det bättre bromsmediciner på marknaden.

Linda sa...

copaxone har jag, eller hade rättare sagt, o på mig har den aldrig gett några biverkningar direkt. lite klåda o svullnad vid stickstället o jag har även funderat på om den har påverkat mensen, fast det sistnämnda är ju inget du behöver tänka på;). Tycker att du gör ett klokt val att fortsätta med broms.

Daniel sa...

Lisa - Ja visst är det starka saker och vissa fixar inte alls dom här medicinerna. Är ändå glad att det funkat så här pass länge men hade hoppats på att det funnits bättre saker nu när jag ska byta.

Dante - Det är verkligen inga fantastiska mediciner men kan denna funka utan problem känns det iaf bra för huvudet att göra vad jag kan. Jag ser heller inte bromsen som det enda jag sätter emot sjukdomen...långt ifrån! Gilenya och Tysabri skulle jag inte våga ta om jag inte blev riktigt jäkla dålig med tanke på vad dom kan ställa till med. Det var väl nästan 100 patienter som dog av Gilenya under studien fast alla hade kanske inte med medicinen att göra? och Tysabri har jag sett på nära håll vad den kan göra då vår vän "K" fick PML av skiten. Otäcka saker!

Linda - Låter toppen! :) Det enda som oroar mig är irritation på stickställena eftersom jag behöver sticka mig oftare och jag har också hört att Copaxone kan vara agressivare mot huden. Har dock fixat interferonet utan större problem med huden så jag hoppas detta också ska funka. :)

Västgötskan sa...

Hoppas verkligen att ni hittar något som funkar för dig. Låter inget vidare. :-((

Kram!

Helena sa...

Interferon suger :-(
Hoppas på bättring med Copaxone.
Gilenya är jag bortsopad från (hjärtkomplikationer, vilket vi har i släkten) då den fanns med på tapeten för min del i diskussionen om byte från Tysabri. Men du... skicka ett mail angående "K" och Tysabrin... Berätta! Du vet mina funderingar och tankar kring Tysabrin... PML på nära håll??!! Vill veta. Eller inte... :-( Fan vad det snurrar nu här. Rysk roulette känns det som för tillfället. Fast nu har jag inte tid att fundera. Har ju ett cykellopp imorgonbitti, folk att jaga, grabbar att förnedra ;-D MS för vänta tills någon annan dag... men släng iväg ett mail!

Kram cyklissan

Daniel sa...

Västgötskan - Det hoppas jag med annars får jag stå utan broms om jag inte fixar den. Kram!

Helena - Ajaj! Det var kanske dumt att dra upp detta? Inte min mening att göra dig orolig och jag har heller pratat om det när vi träffats just därför. Tysabri är en bra medicin och jag vet att den hjälper många. Tyvärr har jag sett en mörk sida som gör mig rädd för den....drar iväg ett mail.