5 juni 2012

Passar på innan spännande saker händer


För varje dag som går ökar chanserna för att vi ska få det där underbara samtalet om ett barnbesked. Nu när alla papper är iväg passar vi på att göra lite saker som vi annars inte kommer kunna göra på samma sätt när två blir tre....åtminstone inte på ett tag.


I söndags blev det en helkväll med god mat följt av en spännande bio. Kanske inte en film i Sofies smak men eftersom det var mitt presentkort vi utnyttjade fick jag bestämma filmen. Det fick bli Prometheus i 3D och den var precis så bra som jag hoppats på. En grym film att se på bio och Noomi Rapace imponerar som alltid!
Angående väntan på ett barnbesked så kan samtalet verkligen komma när som helst. När det gäller barn med special needs så är det vår organisation som utser ett barn till oss via ett online-system. Här finns alltid en lista med barn som behöver ett hem och varje månad fylls den på med nya barn vid en viss tidpunkt. Det är svårt att få fram när listan släpps men ryktet säger att det kommer släppas en lista ganska snart.

När listan släpps sitter hela världens adoptionsorganisationer och är på hugget för att matcha rätt barn till rätt föräldrar. Dom yngsta och med minst handikapp är dom som går först vilket jag tycker låter ganska tragiskt men så är det. Systemet "låser" sedan barnet till föräldrarna i 72 timmar då man måste ta ett beslut att tacka ja eller nej till barnet. Vi kontaktar läkare som går igenom papperna och en rehabiliteringsplan görs, våra socialsekreterare kontaktas också för att ge sitt godkännande. Ser alla papper bra ut och det känns som vi har kapacitet att ta hand om just det här barnet så tackar vi ja. Sedan plockas vår akt fram som redan är i Kina och man går igenom den. I Kina tar man därefter det slutgiltiga beslutet och vi får sedan en inbjudan att komma dit och hämta vårt barn! Tjoho!!! :)

Inga kommentarer: