28 juli 2012

Omtumlande fredag

Mina bihålor är helt kaputt nu men vad gör väl det efter gårdagens glädjebesked! Allt känns fortfarande väldigt overkligt och fredagen blev helt galen vilket gjorde att jag däckade så fort jag landade i soffan lagom för att se slutet på os-invigningen.

Vänner och familj har ringt och sms:at och grannar har varit över för att gratulera med diverse förfriskningar. En av våra grannar vet precis hur det känns efter att själva ha adopterat en flicka från Vietnam för några år sedan. Hon ser verkligen fram emot ännu en lekkamrat här i byn och tycker det är såååå spännande! Hon har också gett oss sin gamla säng då hon har vuxit ifrån den nu. Idag finns också en artikel om deras adoption i tidningen vilket är ett häftigt sammanträffande, det är samma serie som vi var med i förra veckan.


Som jag skrev igår så har vi fått all dokumentation om vår lilla kille men jag kan inte lägga ut något här på bloggen av sekretessjäl så klart. Jag kan säga att allt ser väldigt bra ut och som ni vet har vi ju valt att ta emot ett barn med special needs där vi rustat oss ordentligt för att vara beredda på allt vad det innebär. Den här lilla pojken har ett lättare handikapp som inte ska vara något större problem mot vad vi är rustade för och det finns inga tvivel om att vi ska kunna hantera detta!

När det gäller special needs så har vi också en möjlighet att tacka nej om det är för tuffa saker som vi känner att vi inte kan hantera och vi ska ge besked till vår organisation på måndag ifall vi kan ta emot det här barnet. Vi kommer så klart tacka ja efter att ha sett alla papperna då det ser bra ut och känns helt rätt. Önskar så att jag kunde dela med mig lite mer av allt här på bloggen men ni får snällt vänta tills vi varit i Kina och hämtat honom.

Det som händer nu är att Kina ska behandla vår akt som redan ligger hos dom för att ge det slutgiltiga godkännandet av oss. Det ska inte finnas några hinder och våra papper är riktigt fina men det är ändå Kina som har sista ordet. Detta kan ta två till tre månader och när vi fått vår inbjudan tar det ca 6-8 veckor innan vi åker så nu blir det ännu mera väntan. Fast vänta är vi ju vana vid och vi kommer vara föräldrar innan året är slut! Det här kommer bli såååå bra!!!

6 kommentarer:

Annika sa...

Ler när jag läser glada nyheter! Ni verkar ha hjärtat på rätta stället. Spännande för er (och även för oss bloggläsare) att snart få krama om er lille grabb!! Kramar från Tjörn

Annika sa...

Spännande att följa er resa till att bli en barnfamilj menade jag. Känner er ju inte mer än som bloggläsare.

Anna (Orka mera) sa...

Fortfarande pirrigt glad i magen för er skull! Ska bli så spännande att följa er resa och höra mer om vilken guldklimp som ska få äran att bli del av er familj! Massor av kramar till er båda!

Mikael sa...

Helt fantastiskt! Vad glad jag blir för er skull.
Det kommer några tårar här för jag vet känslan :)

Ett stort grattis från oss båda!

Staffan sa...

Men vad läser jag när jag varit i dina hemtrakter (Danmark ;) i en vecka!!! Åhh vilka roliga nyheter Daniel!!!! Äntligen!!!

Daniel sa...

Annika - Ja, nu börjar resan på allvar! :) Kram!

Anna - Vill berätta en massa men det kommer senare! Känns helt overkligt fortfarande! Kram tillbaka!

Mikael - Tack! Du vet hur det känns! ;)

Staffan - Bästa nyheterna! Äntligen!!!