19 juli 2012

På återbesök


Idag var det dags för återbesök hos veterinären med vår lilla hund Sako som fick en livmoderinfektion förra veckan. Hon mår bättre och har några dagar kvar på kuren med antibiotika som hon får i kombination med sprutor och idag var hon inne för 3:e och sista sprutan.

Vår veterinärklinik ligger bara 2km bort och hon blir alltid lika glad när vi närmar oss eftersom hon känner igen stället väldigt väl. När vi stannar och hon kommer ur bilen inser hon dock var hon är och att det nog inte är så kul på detta stället trots allt. Hon går verkligen och drar på det för att slippa gå in på gården där läskiga saker lurar.

Måste vi verkligen gå in där borta?

Efter lite övertalning brukar det dock gå bra och hon sätter sig snällt på vågen när vi kommer in i väntrummet, hon känner väl till rutinen. Hon är annars en väldigt tuff hund men i väntrummet är hon väldigt liten och håller sig tätt intill mig. Inte ens katter i väntrummet bryr hon sig om vilka hon annars brukar få frispel på och jagar runt så det visslar om det. När vi sedan blir inkallade och dörren öppnas kommer den där blicken...

Kan vi inte gå hem istället? Snääääla!

Som vanligt var hon jätteduktig idag och satt fint på britsen medan hon fick den stora sprutan. Vi konstaterade att hon mår ganska bra nu igen även om hon fortfarande är lite svår med maten. Hon äter bara riktigt fin mat just nu och har blivit lite av en gourmand på äldre dar, att hon nu dessutom är lite krasslig gör henne ännu mer kräsen. Vi testade också ge henne ett nytt foder som hon verkade gilla vilket jag köpte och det var nog också det dyraste fodret vi någonsin köpt åt henne....men vad gör man inte för att sin hund ska ha det bra, jag är ju så blödig när det gäller djur! Nu kan vi heller inte göra mer för henne utan det är bara att hoppas på att behandlingen har tagit kål på infektionen så kommer hon hänga med ett tag till.

Belöning i väntan på notan och utcheckning. 


Inga kommentarer: