20 juli 2012

Bakslag

Det är fortsatt glada gubbar i min injektionskalender och injektionerna går fint men jag mår tyvärr sämre och sämre. Sedan löppasset i tisdags har jag varken vågat eller orkat springa då jag känt mig väldigt trött och seg. Jag har bara kört ett lättare benpass på gymmet annars har det blivit vila för hela slanten.

Jag tror det är mina sprutor som spökar igen och jag tror det är det här med att jag känt mig så varm som gör att jag nu har problem. Det känns som kroppen "jobbar" med något hela tiden och jag tror kroppen börjar bli sliten av detta efter att ha kört på med sprutorna i en månad nu. Jag har också känt av andra mystiska saker senaste dagarna som jag tycker är obehagliga.

Jag har ett tryck i huvudet som börjar tära lite väl mycket på mig och mitt vänstra öga uppför sig märkligt vilket gör att jag ser lite suddigt med det. När jag var hos min sköterska i måndags påpekade jag också att jag hade lite problem att fokusera med ögonen men nu verkar det som det "bara" är det vänstra ögat som är problemet. Mitt humör är också väldigt svängande och jag har inte känt mig speciellt glad senaste dagarna trots att jag har många saker att vara glad över.

Broschyren från läkemedelsbolaget

För att ta reda på om det kan vara sprutorna ska jag därför testa att stå utan över helgen för så här vill jag inte må. Som jag skrivit förr så känner jag mig lite "lurad" då broschyrerna från läkemedelsbolaget ger sken av att medicinen är i stort sett biverkningsfri förutom att den kan vara tuff mot huden. Nu vet jag inte om man ska läsa för mycket på Fass men det är svårt att inte låta bli när jag känner av problem och här får jag en annan bild av min medicin.


8 kommentarer:

Helena sa...

:-(( Åh vad svårt!!! Prata med din doktor igen, kanske finns det en lösning till på problemet. Annan medicin, ingen medicin alls.
Håller tummarna för att det ska funka, vilket som.

Kram!

anneliten sa...

Att man inte ska läsa på för mycket om biverkningar i förväg är för att man kan få "placebo-biverkningar" - det man förväntar sig känna känner man. Vi gjorde ett intressant experiment under min utbildning där hälften av studenterna fick placebo och hälften aktiv substans, utan att veta vilket. Alla fick veta att det kunde börja klia i näsan. Flera som efteråt visat sig ha fått placebo hade rapporterat outhärdligt kli. (På mig kliade det, men jag hade som tur var fått aktiv :-) Nåja, när man väl känner något tycker jag det är dags att läsa fass. Och det som fastnar på min näthinna är "oro/nedstämdhet" hos fler än 1 på 10. Samt att biverkningarna är många och vanliga. Lider med dig. Verkligen. Och hoppas att det är övergående. Nu när du har så många glada gubbar för själva injektionerna. Vill återigen tacka dig för att du delar med dig. Det ger mig nya dimensioner på det jag gör till vardags.

Elin sa...

Det du också kan ha i åtanke är att Fass "måste" ta upp alla biverkningar som rapporterats. Det spelar ingen roll (vad jag förstått det som) om personen som rapporterar biverkningen har haft den länge eller bara känt av den en gång, den skall ändå registreras. Vilket gör att om vi tar det mindre roliga med ändtarmsbesvär, vilket är vanligt vid många läkemedel, eftersom läkemedel påverkar tarmfloran: den står som vanlig, men det kan lika väl vara något folk haft problem med i ett par dagar, och som i vissa fall säkert inte har med medicinen att göra (men det går inte att kontrollera, alltså tas det upp som biverkning). Mitt råd är att du står utan några dagar och ser efter hur du mår. Mår du bättre utan att ändra på något annat i ditt liv är det säkert medicinen. Ta den sedan någon vecka igen, och återkommer symptomen tycker jag du ska kontakta din MS-sköterska direkt. Hur bra en medicin än är så tål inte alla den, vad sjukvården än säger. Kör hårt och hör gärna av dig om det är något!

Linda sa...

Ett problem är väl också att en del av symptomen som du har passar in på Ms:en. Det är svårt att veta hur man ska göra ang mediciner,man får väga för o nackdelar noga innan man slutar. Det är kanske lätt att bara se hur man mår just nu o glömma bort att man även ska må bra om flera år.

Daniel sa...

Helena - Jag ska ta ett prat med dom och vi pratande även om att jag skulle testa göra ett uppehåll för att se om det här med värmen blev bättre. Vill gärna att detta ska funka för annars får jag nog stå utan. Tack för tummarna! Kram

Anneli - Intressant det där! Precis så tänkte jag när jag nu började med denna medicinen...just att jag skulle gå in med öppna ögon och inte läsa för mycket om den. Broschyrerna jag fick av vården var det enda och där ser medicinen inte så farlig ut. Det är mest det här med att jag inte känner igen mig själv och att jag svänger i humöret som jag tycker är mest läskigt. Hoppas på att det är övergående och kommer köra igång med sprutorna på måndag igen. Injektionerna går ju fint nu! :)

Elin - Ja, det är väl så med Fass och man ska inte läsa för mycket där. Min sköterska kommer kontakta mig om någon vecka för att kolla upp mig igen och vi pratade om att jag kunde göra ett uppehåll på detta viset för att se om det blev bättre med värmen. Medicinen går tydligt fort ur kroppen vilket inte min gamla gjorde så jag borde se en effekt fort om det är medicinen. Tack för ditt stöd! Kram!

Linda - Det är en knivig sits som jag inte gillar. Som du säger måste man se det i ett större perspektiv och det kan ju dessutom vara övergående. Jag har inte gett upp men tror min kropp kan behöva vila lite eftersom den verkar ansträngd. En del av skiten jag känner kan ju också vara gamla symtom som kommer tillbaka när allt inte stämmer. Problem att fokusera med ögonen är ett sådant symptom. Tror det kommer bli bra i slutändan! :)

Madde sa...

Aldrig kul när en god vän inte mår bra. Kramar till dig Daniel och hoppas det bli bättre snart

Västgötskan sa...

Nej, vad tråkigt... :-((
Vet inte så mycket om det, men du får en styrkekram av mig i alla fall.

Så kram!

Daniel sa...

Madde - Inget kul att inte må bra :( Känns bättre nu när jag släppt på medicinen dock. Kram tillbaka!

Västgötskan - Lite surt då jag verkligen vill få detta att fungera men jag har inte gett upp. Tack för kramen!!! skickar en tillbaka!!!