17 aug. 2012

Dags att planera för vagn


Igår var vi och tittade på vagn till vår lilla kille vilket kändes väldigt kul. Allting är inte klart än med alla papper och vi vet ännu inte när vi får hämta honom men det känns ändå som det börjar bli läge att planera vad vi vill ha när det väl är dags.

Han kommer vara runt 2½ år när vi får honom vilket gör valet av vagn ganska lätt eftersom vi kan hoppa över alla liggvagnar. Kraven vi har på vagn är att den ska vara lätt att resa med då vi ska ha med den till Kina också måste den gå att vända så vi kan ha honom mot oss. Det här med att kunna ha honom mot oss är viktigt för anknytningen, speciellt i början.

I går var vi inne på Babyringen där vi fick bästa hjälpen och säljaren tog god tid på sig att gå igenom sortimentet, även bilstolar gick vi igenom. Jag tror vi båda fastnade för Baby Joggers vagnar som verkar passa oss på många sätt. När vi nu funderat lite känns det som deras City Versa borde passa oss bra. Lätt och enkel samt klarar upp till 30kg och det finns en fin väska att lägga den i när man ska resa, och dessutom går den att vända på!Något som vi också funderar på är om det kan vara idé att skaffa en löparvagn? Även här tycker vi Baby Joggers Performance ser riktigt bra ut men frågan är hur långt upp i åldern man kan använda den. Jag ser att den klarar 45kg men den ser ändå liten ut tycker jag. Någon som har erfarenhet och vet hur långt upp i åldern man skulle kunna ha ett barn i en sådan här? Är det lönt att köpa en liksom?
15 kommentarer:

Staffan sa...

Jag köpte ju en begagnad sådan här av en bekant och hon hade använt den upp till det att hennes barn var fyra år. Vi har varit väldigt nöjda med den och den rullar verkligen lätt och är kursstabil när man springer.

http://www.wayfair.com/Kool-Stop-Kool-Stride-Special-Needs-Stroller-KF-7SSN-L406-K~KSP1002.html?refid=XTA49-KSP1002&ntclickid=-8538077211766280414

Linda sa...

åhh vad spännande. Blir lite gladpirrig i magen, fast det inte ens handlar om mig:).
Vet dock inget om joggingvagnen, tyvärr.

Daniel sa...

Staffan - Tack Staffan! Ser fin ut! Har också funderat på begagnat men sist jag kollade var inte utbudet så stort. Frågan är också hur mycket man kan få tillbaka om man köper en ny och sedan vill sälja den något år senare? Dom borde ju vara populära!?

Linda - Visst är det häftigt och spännande att nu börja titta på vagn. Ett stort steg!!!! Det pirrar i magen och alldeles nyss kom det positiva nyheter från Kina! :))) Berättar mer i ett inlägg lite senare ;) Trevlig helg på dig!

Medea sa...

Stort grattis till sonen! Hittade din blogg för ett tag sedan när jag sökte om information om framfotalöpning. När jag dessutom såg att ni var på gång att adoptera blev jag ännu mer intresserad, då vi har en liten tjej från Vietnam.

Mitt tips är att vänta med ev. inköp av löparvagn tills ni har fått hem er son. Det är inte säkert att han gillar att åka vagn överhuvudtaget och då är det onödigt att ha lagt en massa pengar på en löparvagn. Vår tjej tyckte inte alls om att åka vagn till en början, hon hade ju aldrig suttit i en vagn förut. Det tog lång lång tid innan hon lärde sig att tycka om det och jag, som också funderade på löparvagn är glad att vi nte införskaffade en, eftersom den hade fått stå oanvänd.

Lycka till med allt!
Hälsningar Medea

Medea sa...

Måste bara tillägga att ni har en fantastisk resa framför er!!! :-)

Visst är det roligt att börja titta på vagn och grejjer till sitt eget barn. Plötligt börjar man förstå att drömmen man har haft så länge äntligen kommer att slå in.

Daniel sa...

Hej Medea! Tack för att du delar med dig och välkommen hit!

Bra tips med vagnen! Tror inte vår kille är så van att åka vagn heller och kanske kommer han hata det? Helt klart får vi vänta med löparvagnen och se vad han gillar. Hade varit roligt om man kunde ta med honom på några rundor dock :)

Förstår att det är en fantastisk resa och redan nu börjar det kännas ordentligt. Det finns faktiskt någon som väntar på oss i detta nu! Tror inte jag fattat allt riktigt än efter alla dessa år och när allt är 100% spikat och vi fått vår inbjudan till Kina kommer jag nog bryta ihop ;) Spännande!
Trevlig helg!

Daniel sa...

....förresten Medea! Om du är intresserad av framfot/mittfot-löpning så har jag skrivet ett inlägg om hur jag tänker och gör. Har du inte läst det så finns det här om du är intresserad...

http://mina-utmaningar.blogspot.se/2010/11/1611-det-goa-lopsteget.html

Boremalm sa...

Jag använder en Trille Jogger kostar bara 1500kr och funkar hur bra som helst. Grymt prisvärd:

http://www.gobaby.se/trille-jogger.html

Martin "Projekt Barfota" sa...

Förvisso ingen vagn men kan varmt rekommendera sjal eller mei tai att bära i. Ett utmärkt sätt att ha barnet nära och stärka anknytningen. Inte alltid de vill åka vagn och ett bra alternativ till att bära i famnen .
Se bara till att det inte är de äldre "baby björn" modellerna där ungen hänger i skrevet.

Http://sjalbarn.se

/Martin

Tobias sa...

Jag har en baby jogger som är lite mindre 16" hjul (finns inte längre tror jag) som klarar upp till 34kg. Jag springer fortfarande med äldste sonen i den. Han blir 6 i oktober, lite trångt men han klagar inte ;-)

Martin sa...

Stort grattis till det kommande barnet, ska bli kul att följa er resa.

Försök suga in känslan om hur livet känns nu för det är väldigt svårt att föreställa sig i efterhand när väl barnet finns där :) .

Lycka till med allt.

Anonym sa...

Har ni spanat in Chariot- vagnarna? Kanske inte i billigaste ligan men väldigt fina och perfekta att variera träning, cykling och löpning med. (Skidåkning kanske utgår i Skåne...) . Vi hade en åt (då) fyraåringen innan lillkusinen tog den men några kompisar använder fortfarande ibland sin åt 6-åring. I med ett par högtalare med barnsaga/musik och sen är det bara att springa!

Och Patapum bärsele - visst har jag redan tipsat om det? Tror det. Det svämmar säkert över med goda råd nu...

Lycka till!
//Hanna

Snorkkis sa...

Det verkar ju vara en ren djungel det där med barnvagn. Fattar inte hälften av benämningarna på olika typer av vagnar... eller ja, typ "Babyjogger" kan jag lista ut vad det är :)

Och alltså - så lycklig din fru ser ut där bland vagnarna!Underbart!

anneliten sa...

Provar igen... Jag kan inte ge råd om vagn - vagnarna ser helt annorlunda ut nuförtiden. Men jag kan gratulera er (igen) och önska lycka till!

Daniel sa...

Boremalm - Bra pris på den! fast jag ser att det endast går upp till 15kg men den ser ju ut att klara mer!

Martin - Vilket bra tips! Tack! Det kommer bli mycket bärande för anknytningen och han är ju inget spädbarn. Ska träna ryggen lite extra också ;)

Tobias - Det låter ju bra! Du skulle man kunna ha den i ganska många år om han gillar vagn. Vi hade också tänkt ha en eventuell löparvagn och bara går med här ute på landet då här är mycket grusvägar med hålor och annat.

Martin - Tack! Det är verkligen lugnet före stormen som vi längtat efter....och det lär blir fullt ös direkt med en 2½ åring....så spännande att få se hur han är. Vi vet redan mycket om hans egenskaper och vad han gillar. Det känns riktigt bra! :)

Hanna - Har kollat in dom vagnarna och dom ser riktigt fina ut. Dyra men inte helt otänkbart och dom går ju att använda till cykel och annat roligt. Låter ju bra att du gillar den också! :)
Tror inte du tipsat om bärselen förut och även den ser bra ut. Tack!!

Snorkkis - Det är verkligen en djungel och då har vi det ändå ganska lätt mot om vi hade haft en nyfödd.
Vi var båda väldigt glada där bland vagnarna ;) Har aldrig tittat på vagn innan men nu är det snart dags! :)

Anneli - Där fastnade kommentaren! :) Tack för gratulationerna! Det kommer bli såååå bra detta!