18 aug. 2012

Goda nyheter!!!


Ännu ett viktigt steg är klart i adoptionsprocessen och jag tar ett glädjeskutt av lättnad! Strax efter gårdagens inlägg ringde min fru i telefonen och hade glada nyheter. I mailen låg också ett dokument från Kina där vi för första gången kunde se våra namn ihop med vår blivande sons namn. Detta kändes helt fantastiskt och ännu ett stort steg är taget!

När det gäller special needs så är det adoptionsorganisationen som föreslår ett barn till oss, därefter börjar Kina jobba med våra papper för att kunna godkänna oss. Det som nu hänt är att vi skickat in en "snabbansökan" elektroniskt som ett första steg och det är här vi nu blivit godkända.

I denna ansökan finns en rehabplan för vår blivande son samt en kort presentation av oss tillsammans med våra läkarpapper. Jag var lite nervös och vågade inte tänka för mycket på läkarpapperna då mycket handlar om min ms-diagnos. Vi fick också tillbaka en fråga från Kina om min diagnos som man ville att specialistläkaren som utredde mig förra sommaren skulle svara på. Allt detta gjorde mig nervös fast någonstans kände jag mig ändå trygg för precis som jag skrev förra sommaren så är dessa papperna på MIN sida och dom har inte tagit oss så här långt utan anledning!

Det som händer nu är att Kina kommer granska vår "huvudakt" som redan är på plats. Alla våra papper ser såååå bra ut och där finns inget att oroa sig för! Nästa gång vi hör ifrån Kina kommer vi vara godkända till 100% och då kan vi också börja planera vår resa på allvar! Helt overkligt och så ofantligt roligt!!!!


10 kommentarer:

Lennart sa...

Underbart!

Västgötskan sa...

Åh vad glad jag blir för er skull!!! ♥ Ett härligt steg, ännu närmare er stora längtan. :-)

PS. Snälla säg att du hoppar ut från någon högre mur eller nåt på fotot? Annars är du GALET spänstig! ;-)

Massa kramar M

Johan sa...

Super! Håller med föregående talare. Säg att du har hjälpmedel till det där hoppet. ;)

Annika sa...

Härligt! Riktigt glada nyheter!

Anna (Orka mera) sa...

Härligt! Vi väntar med spänning på rapport om nästa telefonsamtal :)

Sara sa...

Wihooo - jag får snart börja packa ;)

anneliten sa...

Och så kul att du delar med dig! Känns nästan som vi får vara med på denna spännande resa.

Daniel sa...

Lennart - :D

Västgötskan - Okej! Jag fuskar! ;) Kram!

Johan - Jag hoppar från en stor hög med glädje! ;)

Annika - Bästa nyheterna! :)

Anna - Hoppas det kommer fort!!!!

Sara - Snart bli det två veckor på landet! :)

Anneli - Självklart delar jag med mig nu när det vi längtat efter så länge börjar bli verklighet! Ser fram emot att kunna lägga upp en bild på oss alla tre någon gång i höst! :)

Medea sa...

Härligt! Det närmar sig :-).

Daniel sa...

....med stormsteg! :-)