24 aug. 2012

En date med en (((((Powerplate)))))


Jag tog löpvila på torsdagen och passade istället på att mjuka upp kroppen med ett pass på Powerplaten. Lite lättare coreövningar, stretch och massage för benen blev det och kroppen tackade och tog emot. Jag ska testa satsa lite mer på Powerplate då jag tror det kan vara en av pusselbitarna för att min kropp ska hitta tillbaka i löpningen igen. Min kropp är väldigt osmidig om man jämför med andra och jag har känt mig lite "stolpig" i löpningen sista tiden. Lite som att jag inte får ut steget ordentligt och kanske kan det underlätta om jag ökar på med lite extra Powerplate? Ett pass går väldigt fort och jag har lätt att svänga förbi gymmet på vägen från eller till jobbet för att ge kroppen en omgång så det kräver inte mycket. Massagen för benen på plattan är heller inte fel och det känns grymt skönt efteråt. Så får det bli!

5 kommentarer:

Jonna sa...

Spännande! Jag har aldrig testat powerplate. Är det styrka och/eller rehab?

Tack för din kommentar, du själv är ett riktigt föredöme i gymmet! Känner mig även lyckligt lottad som tycker det är kul att styrketräna, gör det inte bara för att "man måste"...

Daniel sa...

Du kan använda Powerplaten till allt i stort sett. Gör dina vanliga övningar på den och dom bli mer än dubbelt så jobbiga, klara själv bara 1/3 av armhävningarna jag annars klarar utan plattan och det ger träningsvärk djupt in i musklerna. Statiska övningar som plankan både rak och sido är mina favissar. Man sätter en "stepbräda" bakom plattan till fötterna så man kommer upp i nivå och sedan har man armarna på plattan. Testa gärna om du får möjlighet! Gillar man gym är det också ett roligt komplement! ;)

anneliten sa...

Synd att de inte finns på de gym jag besöker "naturligt"...

Jasmine sa...

Intressant :)

Daniel sa...

Anneli - Alla gym borde ha en Powerplate enligt lag! ;)

Jasmine - Visst är det!