30 aug. 2012

Tröskel med låneskor


Då har jag testat ett par nya skor och dom heter Mizuno Wave Ronin 3. Dessa är väldigt annorlunda mot mina Newtons som annars springer i och jag var väldigt nyfiken på känslan då Mizunon kändes fin när jag satte foten i den. Skon är väldigt lätt för att vara så pass uppbyggd och väger strax över 200g. Den är neutral och har en drop på 10mm vilket är mycket för mig som ligger på 0-3mm med Newtons beroende på modell.

12km tröskel stod på schemat för dagen och känslan under uppvärmningen väckte hopp. Skorna var lätta med fin löpkänsla och jag sprang nästan ljudlöst över asfalten, lite som mina Puma Roadracers. Efter 2km drog jag på med tröskeln och det gick helt ok tills jag närmade mig 5km. Vid 5km började jag bli ovanligt trött i benen trots att pulsen bara låg på 155bpm. Jag blev också varm under fötterna och började domna bort under ena framfoten.

Jag vet inte om det kom från friktionen med strumporna mot innersulan som inte gillade varandra eller om det var för att skorna är väldigt mjuka och "masserade" foten.  Det tog bort en del av känslan och under andra halvan av passet blev benen tröttare och tröttare trots att pulsen inte var speciellt hög. Jag fick verkligen jobba med steget för att få in foten under mig vilket jag tror tog för mycket på krafterna. Detta gjorde också att jag stannade vid 10km istället för 12km då det fick vara nog där.

Slutsatsen blir att detta är ett par riktigt fina skor men dom passar nog inte mig fullt ut eller så behöver jag bara vänja mig vid dom. Jag ska nog heller inte dra för snabba slutsatser av tröttheten i benen då det kan vara annat som spelar in. Jag har mycket träning i kroppen just nu och jag sprang nära inpå min frukost vilket inte alltid är så lyckat. Det var också väldigt tryckande och tung luft med åska som lurande i hörnen. Jag svettades ovanligt mycket så det var nog extra tungt för kroppen idag. Kanske hade jag upplevt samma sak med mina Newtons?

Det är inte omöjligt att jag slår till på ett par Mizuno trots allt för att ha till lite myspass och kanske intervaller då det är bra schwuuuung!!! i skon när man drar på. Priset lockar verkligen och man kan få dom för strax över 500:- hos Startfitness där skorna jag testade idag kommer ifrån. Vill man sedan ha den nya 4:an hittar man den hos Wiggle för några hundralappar till. Vad jag läst i tester av skon så är det inte så stor skillnad mellan 3:an och 4:an men vill man ha en coolare färg så tycker jag nog 4:an är att föredra. Får se om jag slår till på ett par Mizuno framöver....

Tiderna för tröskeln10 kommentarer:

Staffan sa...

Spännande! Ronin fick toppbetyg i somras i RW i deras test av lättviktare ihop med Adizero Hagio som jag springer i. Hagio har 6mm drop vilket kanske kan vara något för dig men jag tror den är mera lik dina MV2, dvs klart tunnare.

I viktklassen 200g har du ju ganska mycket att välja på, Adidas Adios, Asics Hyperspeed eller mina favoriter Asics Tarther.

Piratfarsan sa...

Shit vilken fart du har.. Avis

Daniel sa...

Staffan - Har förstått att där finns ett helt gäng skor i denna klassen. Kanske får testa något annat också? Adidas brukar dock vara för smala för mig och Asics för mjuka fast jag får kanske sätta foten i ett par någon gång. Det var ett tag sedan...

Piratfarsan - Det var inte igår!!! Piratpassen börjar ge resultat ;) Kul att du är igång med bloggen igen. Ser att du statsar på långt, KUL!!!

Sara sa...

Tröttheten i benen kan ju vara svårt att säga om det beror på skorna eller inte.
Men håll ett öga på att det bränner under foten och att de domnar. Mina Karhu är jättesköna men bränner också som tusen efter några km, och det försvinner inte så nu har jag skänk dem till syrran.

Magnus sa...

Har ett par tarther i strl 42,5. Du får gärna prova dem om de passar.

Anonym sa...

Bara att skära bort 4-6 mm under hälen så blir dropet mindre. Har gjort det på 2 par skor som jag hade slutat använda pga det höga dropet.
Vill oxå tipsa om Mizuno Universe 3 & 4. Suverän sko som väger i stort sett ingenting!
/Daniel

Daniel sa...

Sara - Då är jag alltså inte ensam om problemet. Tack för "varningen" :)

Magnus - Jättesnällt! Tyvärr lite för små för mig.

Daniel - Oj! Det där har jag inte tänkt på eller hört något som gjort. Har ett par gamla Nike jag kanske skulle testa lite på. Bra tips! :)...och tack för tipset om Universe! Ser fin ut och jag måste nog testa ett par någon gång.

Staffan sa...

Du får gärna prova mina Tarther storlek 43,5 men då får du jogga hit i dina egna skor först ;)

mikael sa...

Den tröskeln var riktigt fin.
Du har så mycket i dig ....

Daniel sa...

Staffan - Hade du haft 44,5 så kanske jag hade kommit joggande ;)

Mikael - Tror jag kan ha någonting på gång ;)