8 sep. 2012

Fint backpass med Löparprojektet

Idag var det äntligen dags för träning med Löparprojektet i skogen igen. Ian Manners som annars har dirigerat passen har tyvärr flyttat men Sara som tagit över fixade passet minst lika bra. Sara hade aviserat att vi skulle testa en ny backig runda och jag var nyfiken på hur det skulle se ut och ifall den skulle passa mitt nuvarande träningsupplägg. Det är lite lurigt med träningen med Löparprojektet i skogen för det är inte alltid det passar in i min träning men det brukar gå att lägga upp det lite som man vill även om vi tränar i grupp. Det är alltid lika bra träning och jag vill verkligen inte missa dessa grymma passen med härliga löpare så därför gör jag mitt bästa för att det ska passa in i min träning.

Idag hoppades jag på en lång och seg runda så jag kunde få till långa intervaller med ganska kort joggvila. Jag ville också köra ett långt pass som skulle landa upp mot 20km för att bättra på uthålligheten. Sara hade hittat en perfekt bana för detta som jag tror alla gillade. Den var utmanande men inte för teknisk vilket gjorde att man kunde hålla ganska högt tempo. Joggvilan låg i utförslöpan som var ca 300m vilket gjorde att insatsen gick mestadels uppför och gav fin träning. Insatsen var lite över 1300m och hela rundan landade på strax över 1600m.

Ni vi provsprang rundan bestämde jag mig direkt för att springa 8 intervaller trots att dom flesta skulle springa max 6st. Benen var lätta för dagen och jag gjorde mitt bästa för att jaga Sara medan jag hade några andra löpare som i sin tur jagade mig. Det funkade bra för att hålla tempot uppe även om jag inte lyckades hänga på Sara som är i grym form. Jag tror dessutom aldrig jag lyckats springa ifatt henne bland backar som verkligen är hennes grej!

Efter 6:e varvet var det bara jag kvar som sprang och jag började tappa lite tid på varje varv men det kändes ändå ok. Jag trodde det skulle bli tufft att dra dom sista varven själv men det var inte alls så tufft som jag förväntat. Idag var verkligen kroppen med mig och på sista kunde jag trycka på och tangera tiden jag satte på 3.e varvet som var mitt snabbaste varv. Det var riktigt kul att kunna få till detta passet så pass bra och jag tror jag hade kunnat fixa 2 varv till med bra tempo vilket bådar gott för utvecklingen. Totalsträckan blev 19km och tiderna för för varven blev 5:26-5:25-5:24-5:25-5:28-5:30-5:33-5:24.

Nöjd och glad efter lyckat pass!


2 kommentarer:

Sara sa...

Starkt jobbat med 8! Jag var sugen på att hänga med med på åtminstonne en 7:e, men som sagt - slutar på topp :) Sista varvet pressade jag till 5.04!

Daniel sa...

Ja jäklar vad du pressade på sista! Du är i toppform som sagt och det ska bli spännande att se vad du sätter för tid nästa helg!