18 sep. 2012

Tusingar med sting

Ikväll blev det intervaller på 10x1000m med klubben, ett pass jag verkligen gillar! Benen kändes pigga och kroppen lätt under uppvärmningen vilket bådade gott för kvällen. Innan det roliga började körde vi som vanligt 6st stegringslopp och sedan drog vi igång. Mitt mål var att hålla alla intervallerna under 3:40min där första intervallen skulle få styra. Benen var ju pigga så det fick gärna gå fortare än 3:40 om känslan var den rätta. Vi hade också ståvila vilket gjorde att jag satsade på lite mera fart. Starten på intervallerna gick var 5:e minut och om jag lyckades hålla intervallerna under 3:40 blev det alltså nästan 90sek vila för mig.

Jag öppnade första på 3:32 utan större ansträngning och ökade sedan till 3:28 på nästa. Tänkte att nu jäklar ska jag få till ett grymt pass och försöka hålla runt 3:30 hela vägen! Precis innan jag ska ut på den tredje intervaller bränner det till vid nyckelbenet och jag fattar direkt att jag blivit stucken av en geting. Blir lite rädd då jag är känslig för detta och dessutom var det lite väl nära halsen. Jag kör ändå på med en tredje intervall men är lite orolig då jag tycker mig känna att det "nyper" lite i halsen. Bara jag inte får en allergisk reaktion nu!

Min plan blir att bryta ifall det skulle bli värre och ta mig bort till sjukhusets akutintag som ligger granne med parken vi springer i. Vi springer också mot sjukhuset under början på intervallen så jag är på väg åt rätt håll ifall det skulle bli kris. Skulle det krisa är det bara att fullfölja intervallen rakt in på akuten! Halvvägs släpper skiten dock och jag tar mig även igenom denna intervallen på 3:28.

Under vilan ber jag mina klubbkompisar kolla hur det ser ut och det är nog inte så svullet trots allt. Jag får rådet att stå över nästa intervall vilket jag självklart lyssnar på. Jag känner inget under vilan och beslutar mig att fullfölja alla tio intervallerna trots allt. Lite surt på den fina starten men passet fortsatte ändå rocka trots att jag tappade lite tempo på slutet. På sista var jag dock fast besluten komma under 3:30 igen och brände av den sista intervallen på 3:28, ett grymt pass och jag var mer än nöjd efteråt!

Passet landade på totalt 14km och tiderna för intervallerna blev:

3:32-3:28-3:28-3:28-3:29-3:30-3:30-3:30-3:31-3:28

Förbannade getingar!!!


9 kommentarer:

Olov sa...

Nu snackar vi pass med sting i =)

Grymma tider!!

Jenny sa...

Imponerande tider, verkligen!

Magnus sa...

Trots allt strul under året: är inte det här dina bästa tusingar nånsin? Om inte annat verkar du i alla fall tillbaka i gammalt gott slag. Härligt!

Daniel sa...

Olov - kanske gav giftet en extra kick! Getingdopad! :)

Jenny - Det gick fort! :)

Magnus - Det kan vara ett av mina bästa pass med tusingar! Vågar inte ropa hej än men känslan igår var grym! Ska bli spännande att se vad jag har i kroppen på lördag! Annars har jag i mars kört 12x1000m snäppet långsammare som jag nog rankar lika högt som detta passet.

http://mina-utmaningar.blogspot.se/2012/03/starkare-och-starkare.html

Västgötskan sa...

De är äckligt slöa och irritera(n)de nu, getingarna! Min mellanson blev stucken på läppen UTAN anledning! :-((

Tur att det gick bra!
Och sjukt bra intervaller!!! :-)

Kram M

Daniel sa...

Samma här! Den hade ingen anledning att sticka mig! Stod bara och tittade på min klocka inför nästa intervall också bara landade den och stack mig.
Hoppas det gick bra med sonen!
Kram

Staffan sa...

Det där är imponerande bra Daniel och liksom Magnus skriver så visar det där på bra form! Jag har aldrig kört tio tusingar, tusingar överhuvudtaget var länge sedan, det får någ blir några på söndag igen, när jag nu tagit det lugnt några dagar efter halvmaran :)

mikael sa...

Riktigt grymt pass. 10x1000 m är riktigt tufft.
Jag brukar köra 7x1000 i högre fart ... Kanske därför jag inte riktigt orkar distansen. Fasiken, vill verkligen komma ner mot 36.30 på tian nu.

Körde 20 km igår som var riktigt lovande men vet inte om jag får till en halvmara i år. 1.22 hade suttit fint och kanske även lite bättre

Daniel sa...

Staffan - Får väl se hur det är med formen på lördag? ;) Känns inte som jag har koll på var jag ligger så det ska bli spännande :) Lycka till med dina tusingar!

Mikael - Kan ju vara en idé att dra ner på farten och öka på med fler tusingar och du satsar på längre distanser än milen. Aktiv vila är kanske heller inte fel då?
Jag tror du kan springa ner mot 1:20 när allt stämmer på en snabb bana. Tålamod bara så kommer det! :)