18 sep. 2012

Det närmar sig tävling!


Tjohoo!! På lördag är det äntligen dags för tävling igen och jag känner mig laddad för att ge kroppen en omgång! Jag har inte varit så tävlingssugen senaste tiden men nu när det känns som jag hittat flytet i träningen igen ska det bli kul att se vad kroppen går för!

Det är en halvmara på lördag som gäller fast det är egentligen inget lopp jag har haft som något mål med träningen direkt, jag vill mest se hur jag ligger till på halvmaran då det var ett tag sedan jag tävlade på den distansen. Om man räknar bort Sydkustloppet som är en lite speciell halvmara så har jag inte sprungit en halvmara sedan Heleneholms Halvmarathon i mitten av april. Då sa kroppen stop och ville inte springa vilket var synd för jag vet att jag hade kapacitet för mycket mer. Tiden blev 1:23:10 vilket var ok på pappret men det borde gått snabbare om allt hade fungerat.

Den tiden tror jag inte att jag kan slå på lördag utan jag vill mest få till ett snyggt lopp där jag känner mig stark från start till mål. Jag är inne i en ganska tuff träningsperiod och vill inte att den här halvmaran ska inverka för mycket på en mera långsiktig plan som jag har. Långpasset i söndags var egentligen för tätt inpå för att vara optimalt och på tisdagskvällen blir det intervaller 10x1000m med klubben vilken även det är lite väl häftigt inför tävling. Därefter blir det dock vila och laddning inför lördag!

4 kommentarer:

Staffan sa...

Jag blir ju lite nyfiken på det där långsiktiga målet, med tanke på hur långa långpass du kör, 32km terräng...är det en höstmara du tänker på (NYC, trots ev. Kina-resa?)...nyfiken som sagt.

Jag tror du kommer prestera finfint på halvmaran! Du kan väl ha mina 1:24:52 som riktmärke men snälla krossa inte den tiden bara ;) Det vore skönt att känna att jag fortfarande är jämn med någon av mina löparbekanta :D

Daniel sa...

Visst skvallrar mina långpass lite om en mara...återkommer i ämnet senare ;)
Jag ska vara snäll mot din tid! Banan är ganska vindkänslig och det blåser en del här nere så din tid kommer säkert hålla!

Fredrik Nystedt sa...

Det är viktigt och helt ok att köra lopp med lite tunga ben. Ibland är det lätt att "vila" lite för mycket inför alla "småtävlingar" på vägen till det stora målet. Fortsätt enligt plan!

Daniel sa...

Viktigt att se helheten och därför har jag heller inte sprungit mycket tävlingar på senare tid. Jag behöver träning och kontinuitet vilket det känns som jag har nu :)