16 sep. 2012

Veckofinal!


Idag blev det lite av en veckofinal på en riktigt bra träningsvecka! Jag tog mig ut bland stigarna i Bokskogen där jag valde lite avlägsna trails för att slippa söndagsflanörerna som ockuperar motionsslingorna med sina lösa hundar och barnvagnar. Ute på småstigarna fick jag var helt själv och jag njöt av löpning i fin natur. Det var riktigt rolig löpning och kroppen var pigg med en vilodag i ryggen. Efter 20km trails och nästan 2 timmars löpning blev det dags att knarka lite asfalt igen.


Då drog jag på en planerad fartökning under 5km för att sträcka ut benen lite. Kroppen var fortsatt pigg och 5:an landade på 20:44, sedan in i skogen igen för att fortsätta mysa bland det sköna gröna. Passet landade på totalt 32km, tiden blev 2:52 och jag fick ihop nästan 600 höjdmeter bland backarna i skogen. Har förstått att höjdmeter är viktigt när man springer trail ;)

Jag ville få till en mängdvecka denna veckan men nådde inte riktigt upp till målet på 100km. Veckan stannade på 86km vilket jag ändå är nöjd med då passen jag fick till blev riktigt bra. Orsaken till att jag inte nådde upp till målet var för att jag drog ner lite på mängden inför dagens långpass för att verkligen få till ett bra långpass....och visst fick jag det! Jag är grymt nöjd med känslan idag och det känns som min plan att få ordning på uthålligheten nu börjar få effekt, idag var jag stark hela vägen!


6 kommentarer:

Västgötskan sa...

Låter som ett härligt pass!
Men vilka läskiga träd. Ser ut som en "död" skog.. Eller har du photo-shoppat bilden? ;-))

Kram M

Ingmarie sa...

Gött!!!!!

Sara sa...

Copy/paste på Ingmaries :)

Petra sa...

Ja, ser verkligen ut som en laskig skog men vilka underbara klara bilder! Ser riktigt professionella ut!!

Maste ju passa pa att gratulera till den stundande nya familjemedlemmen (om man man saga sa). Sa underbart roligt, Daniel!! Hoppas aven att allt gar bra med resan och sa. Kram!!

Mikael Björk sa...

Grymt pass med tuff fartökning. Du verkar ligga fint till!

Daniel sa...

Västgötskan - Jag har ett "Sleepy Hollow"-filter på bilden ;) Det är bara den huvudlösa ryttaren som fattas!

Ingmarie - Gött var namnet! :)

Sara - Fortsätter det så här så kanske jag kan hänga på dig om något år ;)

Petra - Kul att du gillar bilderna! :) Sanrt är det dags för Kina även om vi inte vet när vi ska åka än. Så spännande! Kram!

Mikael - Det känns som jag hittat flytet igen. :)