12 okt. 2012

En förlorad träningsveckaIdag är jag ledig och tog en ordentlig sovmorgon samt en lång mysig frukost som fortfarande pågår medan jag skriver detta inlägget. Jag behöver verkligen all vila jag kan få för den här veckan har jag inte mått bra men nu börjar det kännas bättre vilket är väldigt skönt.

Jag sprang ju ett långpass förra söndagen som var ganska rått och kallt. Dagen efter kände jag att något skit var på gång och var beredd på att bli dålig vilket gjorde att jag redan då såg denna veckan som förlorad när det gällde träning. Det blev lite sämre men redan i onsdags började jag må bättre och var glad att jag så pass tidigt valde att bromsa lite, jag vill verkligen inte bryta ner mig så här nära inpå New York!

Men precis när jag trodde faran var över gick vi och vaccinerade oss vilket gjorde att kroppen flippade ut. Jag fick ont i muskler och leder samt kände mig väldigt hängig och trött, stället där jag fick sprutan gör också ont fortfarande. Det har hållit i sig fram tills idag och jag antar att det är en kombination av biverkningar och att jag inte var på topp när jag fick vaccinet.

Jag tänker fortsätta vila från träning i helgen för att inte riskera något också hoppas jag kunna börja träna nästa vecka. Min träning har gått kanon fram till nu och jag hoppas inte en veckas uppehåll ska göra att jag tappat för mycket. Jag tror inte en vecka gör så mycket på sig i sammanhanget och kanske kan det också ha gjort nytta? Jag tycker mig ibland få en superkompensation efter en förkylning då man verkligen måste vila och kanske kan jag få det denna gången också? Jag tränade dessutom bra förra veckan med mycket kvalitet och mängden landade på 100km så det är kanske inte fel att "hämta hem" lite för att kunna träna på bra nu sista 3 veckorna innan start. Jag är fortfarande hoppfull att kunna få till en bra tid i New York!

Vad tror ni  kunniga bloggläsare som kan det här med träning? Tror ni jag har tappat för mycket denna veckan och finns det fortfarande hopp att göra en fin tid i New York?


7 kommentarer:

Fredrik sa...

Daniel, se till att bli ordentligt frisk innan du drar igång igen. Försök inte ta igen det du "missat". Form försvinner inte hur fort som helst

Karin sa...

Var förkyld i en vecka, sprang inget, satte sedan igång. Fick benhinnebesvär (nybörjarbesvär!) när jag satte igång. Märkligt då jag enbart vilat en vecka. Struntade i det. Sprang 5,2mil på tävling (3v efter) och sitter nu och tjurar med en trolig stressfraktur. Skyller allt på vilan.

MagnusN sa...

Japp, nu är det kört!

Nädå, körde du 10 mil förra veckan var det nog bra att kroppen fick vila lite, och det lilla du tappade har du all chans att ta igen till NY. No worries.

Jonna sa...

Jag tror inte alls du tappar på en vecka vila... men som andra kloka säger, vila ut ordentligt först innan du drar igång. Ta en extra säkerhetsdag med vila...

Noah - så fint namn! Tråkigt om du slutar blogga, du vill inte ha en blogg med fokus på träning där du inte delger dig av privatlivet? Det är en svår gränsdragning, man vill ju samtidigt inte att bloggen ska bli torr. Jag tror ändå att det går att hitta en balans mellan att vara personlig men inte privat.

Daniel sa...

Fredrik - Kloka ord! Jag lyssnar och kommer vila helgen också innan jag dra igång.

Karin - Låter inte bra och lite konstigt? När jag varit dålig och startat upp igen har jag inte råkat ut för krämpor. Ska dock vara uppmärksam, inte läge att skada sig nu....fast efter NY bryr jag mig inte så mycket om jag skulle få något bekymmer. Då kör jag in i kaklet!

Magnus - Vad du skräms! ;) Låter bra att du fortfarande tror det finns hopp. Det gör jag också och dessutom bli man ju ännu mer motiverad när man vilat lite :)

Jonna - Ska vila lite extra och kommer ta det lugnt helgen ut trots att jag nu börjar må bra igen.
Kul att du gillar namnet! Tack för dina tankar kring det hela. Får se hur det känns när vi kommit hem från Kina, kanske går det att hitta en bra balans utan att det bli tråkiga inlägg?

Anna (Orka mera) sa...

Du kommer göra en finfin tid i New York. Lyckohormoner ska inte förringas, de kan göra underverk på tiden. Vilade mig iform inför Göteborgsvarvet och det gick plättlätt. Tror dock att det finns en övre gräns för HUR LÄNGE man kan vila sig iform och för egen del är den passerad för länge sen...

Daniel sa...

Det låter ju hoppfullt! Nu fick jag upp självförtroendet igen :). En vecka borde ju inte göra så mycket...