10 okt. 2012

First we take Manhattan then we take Beijing!


Strax efter att vi vaccinerat oss för sista gången inför Kinaresan kom idag vår inbjudan till Kina som vi behöver för att få visum. Nu är alla pusselbitarna på plats och vi vet när vi ska åka och vad vi kommer göra vilket känns såååå spännande!

När vi kommer hem från New York är vi hemma en vecka innan vi åker österut till Kina vilket kommer bli helt perfekt. Det känns så kul att både kunna springa i New York och sedan åka till Kina nästan direkt efteråt. Vi har verkligen flyt som nu kan göra både och även om vi såklart hade velat vara i Kina tidigare.

En av sakerna jag fastnade för när vi valde att adoptera från Kina var att det verkade vara ordning och reda hela vägen. Man vet precis vilket moment som kommer och under processen har det verkligen flutit på precis som det stått i papperna. Även nu när vi har fått vår inbjudan så vet vi exakt vad som kommer hända från dag till dag. Inga frågetecken vilket känns tryggt och bra!


Vi kommer bara vara någon dag i Beijing innan vi flyger västerut för att få Noah överlämnad till oss. Vi kommer inte åka till staden där barnhemmet ligger utan vi kommer åka till provinshuvudstaden dit Noah kommer transporteras. Provinsen ligger i utkanten av Gobiöknen ganska nära Mongoliet så det ska bli spännande att få se denna delen av Kina. Även här kommer vi få se lite sevärdheter, frågan är väl bara om man klarar att ta in allt? Sedan bär det av till Beijing igen för mera spännande samt praktiska saker innan vi åker hem till Sverige igen.

Som pricken över i:et kommer våra nya vänner som ska adoptera Noahs kompis vara med oss på exakt samma resa. Vi kommer sitta på samma flyg hela resan och jag tror också vi har fått platser nära varandra. Det känns så kul att vi kommer hämta hem dom här två killarna samtidigt då detta kan vara en ganska tuff och traumatisk upplevelse för dom. Jag är övertygad att dom kommer finna stor trygghet i att dom båda får fortsätta hålla ihop och att dom nu får åka tillsammans kommer göra det mindre jobbigt för dom. Det känns så bra detta och fortfarande väldigt overkligt!

8 kommentarer:

Helena sa...

Bara så ofattbart mycket glädje känner jag av att läsa hos dig idag...

Kram H

Snorkkis sa...

Du, jag tror banne mig att du kommer att vinna New York maran!

anneliten sa...

Det är ju nästan för bra för att vara sant att de är två, de där killarna! Är det barnhemmet som sett till att det blev så? Som du säger - det måste vara mycket tryggare för dem.

Ingmarie sa...

Jag tror att det var just detta som var meningen med allt strul som var innan. :-)

Eva D sa...

Du kommer att springa som en skållad råtta i New York eftersom du har bråttom till Kina! All energi som du laddar nu kommer att göra dig till en riktig winner! Herregud Daniel, du kan inte sluta skriva! Det är ju så spännande nu att man bara vill höra mer och mer!!!!! Kram till er båda

Daniel sa...

Helena - Det är verkligen massor av glädje här nu! Känns så bra att vara här efter alla dessa år! Kram!

Snorkkis - Det kommer bli ett glädjerus i New York! :)

Anneli - Jag är ganska säker på att det är vår organisation som "kokat ihop" detta. Sedan var det en slump att vi lyckades stöta på varandra innan allt var klart. Man vill ju alltid göra det så bra som möjligt för barnen och här har man verkligen lyckats! Bra för oss också! :)

Ingmarie - När nu alla pusselbitar är på plats så undrar man om inte detta var meningen från början? Det har varit tuffa år stundtals, speciellt förra våren när allt bara kändes så orättvist. Nu får vi ändå vara med om något helt fantastiskt! Att bli förälder på detta sättet är en fin upplevelse!

Eva - Jag kommer springa så det visslar om det i New York! Om jag slutar skriva så blir det inte förrän mot slutet av året. Får se hur allt känns när vi landat efter detta. Just nu är det väldigt roligt att kunna dela med sig av allt kul! :) Kram tillbaka!

Medea sa...

Vad härligt att ni har fått er inbjudan och så kul att ni åker samtidigt som era nyfunna vänner. Tänk vilken glädje och trygghet de kommer att ha i varandra!

Lycka till med allt! Hoppas själv på att få göra en liknande resa nästa år :-)
/Kram

Daniel sa...

Tack Medea!
Jag är sååå glad att vi nu kan få hämta hem dom här två killarna samtidigt. Både glädje och trygghet som du skriver och dessutom slipper dom två uppbrott när som det annars hade blivit. Nu skiljs dom båda från sitt barnhem men är ändå tillsammans! :)
Spännande med nästa år! :) Håller tummarna!! Kram och trevlig helg på dig!