25 okt. 2012

Svårt att få luft


Jag har senaste dagarna haft en del problem med min astma till vardags och på dagens intervaller gick det inte speciellt bra. Passet var 4x(90s-60s-30s) med vila på 60s-45-30s så det var inget tungt pass för dagen. För övrigt kändes kroppen kanon men jag fick använda min Bricanyl 2ggr för att öppna upp och få ordentligt med luft. Det känns inte speciellt bra med dessa besvären så här nära inpå maran men det var intressant att se att jag kunde öka tempo ganska ordentligt när jag fick fria luftvägar.


Efter passet gjorde jag ett test med min PEF-mätare och visst har jag problem. Normalt sett kan jag blåsa denna i botten så det smäller till när mätaren träffar toppen men nu orkar jag inte riktigt ända upp. Jag är dock inte speciellt bekymrad och hoppas att det bara är tillfälliga besvär då det var ganska kyligt och rått idag. På måndag har jag också en läkartid hos en läkare som är duktig på just luftvägarna. Besöket är egentligen ett återbesök för att se hur det ligger till med mina bihålor men det kommer ju väldigt lägligt för att ta upp detta. Mina bihålor är dock toppen just nu, peppar peppar!!!
10 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken fancy PEF-mätare! Hoppas det snart går över! Jag känner direkt i luftvägarna om det är något i kroppen, även om det inte alltid bryter ut så slår det ändå på andningen. Segt men tur att det finns bricanyl!

Håller tummarna att det är snabbt övergående.
/Hanna

Daniel sa...

Pryltokig som man är måste man ju ha en PEF-mätare med stil ;)
Det är samma sak här! jag känner också direkt i luftvägarna när något är på gång.
Detta tror jag dock är lite gammal skit från när jag var krasslig för någon vecka sedan. Det brukar alltid lämna kvar lite spår i mina luftvägar. Antingen är det bihålorna eller luftrören. Om jag få välja väljer jag luftrören för bihålorna hatar jag verkligen .... bläää!
Jag är hoppfull att det kommer bli bra tills nästa söndag :)

EvaD sa...

Det är säkert vädret som påverkar dig. Hos oss är det så fuktigt att jag är tät hela tiden. Det är ju tur att Bricanyl finns. Du kan ju alltid "dopa" dig för säkerhets skull före maran. Det skadar ju inte och du öppnar upp och kan prestera på max. När jag fortfarande sprang tävlingar tog jag allti Bricanyl innan. Alltid dopad med andra ord! Kram

Anonym sa...

Verkar ju lovande att du kan öka när du har fria luftvägar i alla fall. Hoppas din astma håller sig lite mer "borta" till maran!

Kram M

Daniel sa...

Eva - Jag tar i stort sett alltid Bricanyl före tävling för att förebygga. Visst är det dopingklassat men jag har tillstånd som min läkare fixat :) Inte doping om man behöver det ;) Kram!

Västgötskan - Kan jag bara få fritt blås så kommer det gå bra! Hoppas hoppas! :) Kram

anneliten sa...

Jag tror jag frågat detta förut - men vet du vad grundorsaken är? Själv blev jag av med min ansträngningsastma när några djur inte längre fanns kvar i mitt liv. Innan var jag beroende av Bricanyl. Nu har jag inte tagit det på 6-7 år.

Daniel sa...

Vet inte varför trots att man utrett mig hit och dit. Nu har vi inte hund längre heller men skiten kommer tillbaka ändå. Får se om min läkare har några idéer på måndag....
Skönt att du slipper Bricanylen! :)

Anonym sa...

OT men jag tror att du kommer att tycka detta är väldigt intressant; nu har forskningen hittat ett samband mellan dopamin och placeboeffekten:

http://sweatscience.runnersworld.com/2012/10/do-you-have-the-placebo-gene/

// Peter Andersson

Jonna sa...

trist med sådana känningar, men nu har du det avklarat inför NY! Det låter btw helt magiskt att springa NYCM..! Heja dig!!!

Daniel sa...

Peter - Intressant! Tack för tipset! :)

Jonna - NYCM ÄR helt magiskt! Längtar och snart är det dags! :)