9 nov. 2012

Det blir marathon!


Efter mycket velande har jag nu tagit beslutet att det blir marathon på lördag. Under dagen har det känts mer och mer rätt och kroppen börjar hitta tillbaka efter New York. Jag kommer hålla fast vid mitt mål att försöka fixa 3 timmar då det inte finns någon anledning till att fega. Det får bära eller brista och jag kommer inte bli på dåligt humör om det inte går vägen.

Banan är en 4-varvs bana vilket också gör det lätt att bryta om jag skulle behöva. Ser jag vid sista varvet att det inte går att fixa 3 timmar eller pers på 3:12 som är plan B så bryter jag istället. Detta för att jag inte vill betala priset i form av återhämtningen som det sista varvet kommer innebära. Det är egentligen inte min stil att bryta och jag har aldrig brutit ett lopp.

En av anledningarna till att jag velat kring maran är att den ligger väldigt nära inpå vår resa till Kina. Jag ville ju egentligen springa i New York förra helgen då jag skulle få bra med återhämtning innan vi åker till Kina. Nu blir detta istället väldigt tätt inpå så har jag inte läge på någon bra tid tycker jag det är förnuftigt att bryta trots att det är emot mina principer. Sen vad som händer när det är skarpt läge är en annan sak, jag är väldigt envis så kanske tar viljan över trots allt. Ett marathon är ju också ett marathon oavsett tid och alla som tar sig i mål är hjältar för mig!

Hur det än går så blir detta ett fint avslut på löparsäsongen 2012 och det passar ju bra att sätta punkt med ett marathon. På kvällen blir det sedan fest med trevliga vänner där vi har bokat hotell för natten så vi kan festa loss lite extra, en hotellfrukost efter ett marathon brukar inte vara fel det heller!


7 kommentarer:

Olov sa...

Mycket bra beslut Daniel. Jag ska hålla tummarna för dig på lördag när jag maler runt min sjö.
Önskar dig lycka till nu!!

Staffan sa...

Yeah! Oj, vad jag ska hålla tummarna! Det vore ju roligt om Noahs första tanke om sin far blir: "Han verkar ju glad i alla fall trots att han går så stelt och konstigt :D "

Tror stenhårt på din förmåga, din kapacitet och ditt pannben, GO!

EvaD sa...

Håller tummarna hårt på lördag. Lyck till!!!!

Anonym sa...

Lycka till! Det är mycket modigare att bryta än att göra dumt! (Ta t ex Göran Kropp som bröt toppförsöket på Everest...kanske inte riktigt i paritet men iaf!)

Och för övrigt har jag hört att det inte är soffpotatisar som får ms - utan typ A -personer, som pressar sig för mycket...;-)

Lycka till, och jag är säker på att du gör rätt val, vad du än väljer!

//Hanna

Anna (Orka mera) sa...

Kul!!! Lycka till i massor!!!

Daniel sa...

Olov - Tack! Jag kommer behöva alla tummar imorgon!

Staffan - Hahaha! Ja, vad ska han tro om mig och vad ska Kineserna tro? ;) Härligt att du tror på mig!

Eva - Ännu fler tummar! Tack!

Hanna - Visst krävs det mod att bryta också. Fast jag bryter egentligen bara om jag är skadad ;)
Huvudet på spiken angående A-personer. Jag är en typisk A men nu behöver jag ju inte oroa mig för att få ms iaf. Alltid något positivt ;)

Anna - Yey! :D

Anonym sa...

Hahaha! /Hanna