9 nov. 2012

Många järn i elden

Hanna skrev i förra inlägget om A-personer och det stämmer väldigt bra på mig för jag har i stort sett alltid många järn i elden och trivs oftast bra med det också. Senaste tiden har det varit extra många järn i elden då jag vill ha mycket fixat innan adoptionen så att jag bara kan slappna av och koncentrera mig på Noah när vi kommer hem.


Idag lyckades jag med konststycket att synka 2st hantverkare vilket brukar vara svårt. På förmiddagen kom en kille och satte in en ny braskamin då den gamla som var 14år gammal hade gjort sitt. På eftermiddagen kom sedan sotaren och inspekterade installationen som fick godkänt. Nu brinner det i brasan för fullt och det kommer bli riktigt mysigt här i vinter!


Dagarna innan vi åkte till New York gjorde jag också ett hål i taket där jag satte in en värmestyrd fläkt. Den går igång vid inställd temperatur med önskad hastighet och är helautomatisk. Sedan går där en kanal upp till en ventil vid sockeln i Noahs rum så att där också blir varmt och gott från kaminen. Hans rum är klart nu och även mysrummet på ovanvåningen är klart, det kommer bilder i ett annat inlägg.

Ventilen

Jag fick också städat undan lite i trädgården idag samt åkt till vårdcentralen för att ta prover till ett läkarbesök på måndag, allt för att avverka saker innan vi åker till Kina. Nu ska jag dock börja ladda för marathon och känslan inför morgondagen är riktigt bra. Jag var ute och sprang 4km framåt kvällen där benen var riktigt lätta och fina. Har jag bara uthålligheten i kroppen så kommer det går fort imorgon. Det ska bli spännande att se vad jag har i kroppen och jag är riktigt nöjd med mitt beslut att springa!


9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Vad duktig du är. Trevligt hem ni verkar ha. Noah kommer nog att trivas som fisken i vattnet!

Kram

Patrizia

MagnusN sa...

Grattis till VSM-silvret!

Heli sa...

Retligt med de knappt tre minuterna, men grattis till en fin prestation!

Daniel sa...

Patrizia - Jag är säker på att han kommer stormtrivas hos oss :) I slutet på månaden springer han runt i huset :) Kram

Magnus - Tack! Känns konstigt och häftigt! :)

Heli - Lite retligt kanske men med tanke på hur loppet var för mig är jag sjukt nöjd ändå :)

EvaD sa...

Jag blev lite impad av den där ventilen på andra våning. Har du kommit på det själv? Och vad är det för rör som du har dragit genom golvet/taket? Smart! Kanske något vi kann härma för att ta till vara värme i våran inte öppna planlösning.Kram

Daniel sa...

Jag har inte kommit på detta själv utan det finns fina saker på välsorterade byggvaruhus. Själv köpte jag allt på Hornbach där dom hade detta hemma på hyllan. Det är en "värmeförflyttare" ni ska ha. Läs gärna mer i länken under och jag vill tillägga att denna fläkten är riktigt bra :)

http://www.fresh.se/sv/4.vaermeflyttare/intellivent-celsius-vaermeflyttare.php

Daniel sa...

Det finns också passande rör, böjar och ventiler till denna fläkten. Tänk bara på att ni måste isolerar rören om ni drar dom genom ett kallutrymme som jag gjort. Mina går bakom stödbensväggen på ovanvåningen där det är kallt. Man vill inte kyla ner luften och man vill heller inte få kondens på rören av värmeskillnaden. Ska ni bara dra igenom en vägg så behöver ni inte tänka på detta ;)

EvaD sa...

Tack för informationen Daniel.Nu kom jag på en sak till. har ni någon till-luft utifrån till kaminen. Eller tar den bara luft från rummet? Sån där värmeförflyttare hade vi aldrig hört talas om så det visar ju hur viktigt det är att läsa bloggar!!!!! Åtminstone kan vi gå igenom en vägg till nästa rum. Tack för ideen Daniel(även om det inte var du som uppfann den).

Daniel sa...

Önskar att jag hade tilluft för enbart kaminen men den tar luft från rummet vilket gör det lite trixigt. Har friskluftsventiler på andra ställen i huset som jag har fått trimma in lite nu när jag satte in fläkten. Tror jag har fått ett bra flöde i huset där jag får ut värme överallt samtidigt som kaminen får syre. Inte helt lätt det här ;)