11 nov. 2012

SM-silverDet gick riktigt bra på maran igår och jag är grymt nöjd med min insats! Jag gick för sub3 och hade bra flyt fram till 25km sedan började kroppen bråka i form av håll/kramp i sidan vilket gjorde att jag inte kunde dricka något då det bara blev värre. Vid 32km hade jag snittat 4:10-tempo och det såg bra ut men jag var orolig för energin då jag inte kunde få i mig någon vätska med risk för att det skulle köra ihop sig ordentligt i sidan.

Vid 35km hade skiten släppt men nu var jag helt tom men var ändå nöjd med att jag inte hade druckit något. Jag tror det var rätt beslut och efter 35km började jag köra med gel som jag sköljde ner med vatten på dom två sista vätskestationerna. Jag höll tummarna för att krampen inte skulle komma tillbaka, visst kände jag av den men jag hade tur att det inte blev värre än att jag kunde hantera det. Tempot sjönk tyvärr ordentligt och jag fick ge upp sub3 men höll modet uppe då jag visste att jag hade en fin tid på gång, kanske även en fin placering då detta var veteran-sm i marathon? I klass M35 där jag tävlar hade jag inte sett många framför mig så kanske det kunde bli en vsm-medalj?

Jag fick verkligen kriga på slutet och jag sprang även om några löpare som hade det tuffare än mig. Det var en sådan skön känsla när jag äntligen passerade mållinjen på 3:02:54 med ett pers på 10min. Det kändes som en stor seger och att jag "misslyckades" med sub3 gjorde inget. Jag trodde inte jag skulle kunna ladda om efter den inställda maran i New York men idag visade jag var skåpet skulle så!

Foto: Tony Jönsson

Det här med att springa marathon är egentligen inte min grej men det är mitt sätt att visa min sjukdom var skåpet ska stå och det gjorde jag med råge! Jag var stark hela vägen mentalt och än är det jag som bestämmer över den här kroppen. Det blev också ett ett vsm-silver vilket känns helt sjukt och lite konstigt. Jag vet såklart att det finns många i M35 som är snabbare än mig men dom var inte i Bromölla och krigade om medalj. Det blev inget New York marathon men det blev ändå bra och nu har jag en silvermedalj som jag är riktigt stolt över. Ett perfekt avslut på säsongen!27 kommentarer:

Lennart sa...

Grattis Daniel!!! Den där silvermedaljen kommer du att vara grymt nöjd med resten av ditt liv. Ditt barn kommer också var väldigt stolt över vad pappa gjorde :-).

Grattis!!!!

Fredrik Nystedt sa...

Grattis Daniel. SM-medalj och pers. Perfekt avslutning på 2012!!!

Olov sa...

Inte dåligt att ha en aldeles äkta sm-medalj. Än en gång ett stort grattis.

Snorkkis sa...

En SM medalj är ju galet imponerande. Och att kunna ladda om med jetlag o allt är starkt! Grattis.

anneliten sa...

Marathon är inte din grej... Men du tar silver i SM Daniel! Fatta hur stort det är!

Anonym sa...

Grattis, grymt bra jobbat!!

/Hanna

Boremalm sa...

Väldigt mycket Grattis! SM silver!

EvaD sa...

Stort grattis!!! Vilken tur att du sprang!

Helena sa...

Du är absolut det coolast bästa som sprungit i ett par "Newtonskor" (förmodar jag... något har man väl cyklisten lärt sig efter allt häng här!). Megagrattiskramar till en fantastisk bedrift! Jag har nog aldrig känt mig så långsam som när jag läser hos dig ;-D Men det kan jag leva med! Kramis kompis!

Jonna sa...

men herrejösses! SM-silver! Och vaddå "det finns andra som är snabbare som inte var med" jaja men de var ju inte med och krigade, det var du! du förtjänar din medalj! grymt!!!

Emilia sa...

Häftigt!! Stort grattis!! :)

Anne sa...

Wow, det här är mäktigt, Daniel! MS kan stå och skämmas nånstans där bakom startlinjen, häpen och frånsprungen :) Kramkramkram till en inspirerande krigare!

Anne sa...

Wow, det här är mäktigt, Daniel! MS kan stå och skämmas nånstans där bakom startlinjen, häpen och frånsprungen :) Kramkramkram till en inspirerande krigare!

Ingmarie sa...

STORT grattis! galet bra! Vilket år! Och det bästa är ändå kvar. :-)

Lisa sa...

Häftigt!!! Många grattis till ett toppenfint lopp o resultat

Anonym sa...

Tycker du ska vara RIKTIGT nöjd! GRYMT kross av tidigare pers. ju! :-D

Grattis!
Kram M

Medea sa...

Grattis till sm-medaljen och nytt pers! Vilken bra avslutning på det "gamla" livet :-). Nu står du på startlinjen inför något nytt :-D!

Martin sa...

Grattis!! Grymt imponerad :) , gissar att det inte var så lätt att hitta ryggar att ligga och mysa bakom om man jämför med de stora marorna.

Thomas sa...

Stort Grattis!

Staffan sa...

Stort grattis igen Daniel och som sagt, hur häftigt är det inte med en SM-medalj? Sub3-kapaciteten finns ju där så det handlar bara om rätt dag, att förmå ladda om efer NYC och göra 3:02 sådär, otroligt imponerande!!

messan sa...

Gillar att du ger sjukdomen vad den tål:). Mota MS i grind är ett bra projekt.
Bra å starkt jobbat av dig!
Kram på dig

Anonym sa...

Bra jobbat, blir det fler maror? Gjorde sjælv en Istanbul igår!

MVH Erpur

mikael sa...

Stort grattis Daniel! Medalj är en medalj och ett snyggt pers. Du har sub3 timmar i dig. Det handlar bara om dagsform.

Stort lycka till nu på er resa till Kina och att allt går smidigt.

Den 9 nov firade vi fådelsedag då det var 1 år sedan vi fick våran lille kille. Det har gått så himla fort

Daniel sa...

Tack alla! Så gott detta är och nu är det KINA som gäller!

Marcus sa...

Flott som fasen!
Lycka till med allt så ses vi på någon tävling under 2013!
// Marcus

Lisa sa...

Men vad roligt!!!! GRATTIS!:)
Och vad spännande att det är dags för Kina nu!

Hjälp vad man missar mkt härborta,,, hehe.

Daniel sa...

Marcus - Ha det gott själv så ses vi 2013!

Lisa - Det är verkligen massor av spännande saker nu! Ha själv inte tid att följa alla bloggar men får uppdatera mig lite senare ;)