12 nov. 2012

Säsongsvila och läkarbesök


Efter den fina avslutningen har jag nu beslutat mig för att ta två veckors säsongsvila då det känns rätt på många sätt. Vi kommer ju åka till Kina i övermorgon där jag egentligen hade tänkt att ta med löparskorna men har nu tänkt om och ser det istället som ett perfekt tillfälle att ta ut lite säsongsvila. Jag känner heller inte för att springa nu och tror det kommer vara bra att bygga upp motivationen igen. Just nu njuter jag bara efter helgens lyckade mara och är så nöjd med löparåret även om det inte började så bra.

Idag var jag också nere på vårdcentralen för att få svar på lite prover jag tog förra veckan. Som jag skrev i min marathon-rapport så är det här med att springa marathon mitt sätt att visa var skåpet ska stå och att det är jag som bestämmer över min kropp och inte tvärt om. Det blev väldigt påtagligt idag när jag fick en fråga från min läkare....

Hur har du det med orken?

Det var en väldigt märklig fråga att få efter att nyss ha lyckats knipa en silvermedalj på VSM i marathon och jag blev lite ställd. Tydligen är inte mina värden så bra och jag behöver öka min medicinering för min sköldkörtel då jag har något som heter Hypotyreos. Inget konstigt egentligen och det är bra att dom har koll på mig men det suger ändå lite när man måste öka på medicineringen.

Vi fick också pratat lite astma, allergi och ms då även där fanns lite att ta upp. Min astma är inte riktigt bra heller och hon hörde på mig att jag var undermedicinerad som hon kallade det. Vi ska öka upp dosen under en månad och vi tog även fler prover mot matallergi då jag fått problem att andas när jag ätit vissa saker senaste tiden. Jag tycker det känns tryggt och tror det kommer bli bra!

Min snälla husläkare tog också prov på d-vitamin för ett tag sedan på min egen begäran. Jag tar detta tillskottet mot min ms då jag är övertygad om att det är jätteviktigt vid ms. Mitt mål är att ligga på ett värde runt 150nmol/l och med doseringen på 4000IE dagligen ligger jag perfekt på 151nmol/l vilket känns riktigt fint! Jag har skrivit mer om d-vitamin och andra tillskott i detta inlägget om någon är intresserad.

För att återkomma till det här med att bestämma över sin kropp så ser det inte så bra ut på pappret när man läser om mig. Jag mår dock väldigt bra just nu och jag vet att det är jag som bestämmer över min kropp och inte tvärt om. Det är det här som är det fina med löpningen för min del och det är precis därför jag springer. Jag mår så bra av det på alla plan och försöker att inte ta åt min så mycket av vad som står på pappret. Det är jag som bestämmer!
2 kommentarer:

anneliten sa...

"Hur har du det med orken"... Hi hi. Antar att du inte hade ditt SM-silver runt halsen. Men visst är det intressant att prover kan säga en sak och känslan vara en annan. En bra bit ifrån att ha MS och hypothyreos, men jag minns när jag ganska höggravid cyklade 5 km från jobbet till barnmorskan. Hon mätte Hb. Hon frågade om jag orkade resa mig upp - mitt Hb var superlågt tydligen. Men. Jag hade ju glad och pigg cyklat både till jobbet (varje dag) och till henne. Det kändes lite tyngre att cykla tillbaka. En hel del sitter nog i psyket också. Och du har ett så megastarkt psyke Daniel!

Daniel sa...

Jag tror mycket sitter i huvudet och att man faktiskt kan tänka sig frisk.
Det här med att gå till läkaren är inget kul men jag har lärt mig att hantera det bättre och jag försöker fokusera på hur jag mår och inte på vad som står i mina papper.