5 nov. 2012

Långpass med bilder


Så var det dags att springa lite igen och istället för New York Marathon som skulle sprungits idag blev det en skön runda på 25km runt Manhattan. Jag utgick från vårt hotell på östra Midtown där jag sprang över mot västra sidan igenom Central Park för att möta upp med mina vänner Erik och Fredrik. Vi skulle sedan springa söder ut längs Hudson River ner till Battery Park på södra spetsen av Manhattan för att sedan springa upp längs östra sidan igen. Här är lite bilder från passet...


Nya Newton Gravity för dagen och dom var sköna hela vägen runt. Den nya modellen har lite rymligare "toe-box" än vad mina gamla har och detta gjorde att jag kunde gå ner ½ storlek vilket jag gillade. Skon satt riktigt tight och fint runt mittfot och bakåt medan jag ändå hade bra med utrymme för tårna.


Inne i Central Park tog jag vägen förbi målet till maran som fortfarande står kvar. Där fanns det gott om löpare men av någon dum anledning hade man satt staket runt målet och man hade också poliser som hindrade löpare från att springa igenom. Kändes jättedumt! Vad hade det gjort om vi sprungit igenom? Hoho!!???


En bit bort står lådor med proviant som vi löpare skulle haft under maran. Dessa lådorna finns det äpple i och dom stod där även igår och idag hade dom inte flyttat sig en millimeter. Detta väckte starka känslor med tanke på att dom fortfarande skriker efter hjälp ute på Staten Island där man fortfarande har stora problem. Varför kan man inte bara köra ut detta så fort som möjligt?


Springer sedan bort till Stawberry Fields och lugnar ner mig lite, ett riktigt fint ställe i Central Park!


Sedan bort till hotel Beacon där jag stämt träff med Fredik och Erik. I lobbyn finns gott om svenskar då detta är ett av Springtimes hotell. Jag stöter på en av dom trevliga reseledarna som jag lärde känna när jag var här 2009 vilket var väldigt kul. Träffar också på en trevlig bloggläsare som önskar oss lycka till med adoptionen vilket fick mig på bättre humör efter irritationen i Central Park.


Vi ger oss sedan iväg ut längs Hudson tillsammans med en som jag uppfattade blandning av löpare från Running Sweden och If Linnéa. Nu är vädret riktigt grymt och jag tror vi alla njuter till fullo. När klockan slår 09:40 då starten skulle gått ute på Staten Island känns det lite surt med tanke på att vi hade fått ett fantastiskt väder att springa i. Vi är rörande överens om att vi hade persat idag om vi bara hade fått springa!


Min vän Erik är på gott humör och jag också!


Jag träffar också på Kenth med snabba fötter som jag aldrig träffat innan. Riktigt trevligt även om jag ser lite märklig ut på bilden. Inte lätt med strålande sol i ögonen ;)


Nere vid Battery Park ser man verkligen spåren efter stormen Sandy och man håller på att jobba överallt för att få ordning igen. Här är en biltunnel som varit vattenfylld med en massa bråte som fortfarande blockerar. Jag undrar hur det ska gå för Manhattan i framtiden om dom här extrema väderförhållandena kommer fortsätta att eskalera?


Längs östra sidan upp till Brooklyn Bridge finns det ännu mera bråte och skräp längs strandpromenaden.


Även om det inte blev något marathon så verkar alla löpare vara på gott humör och vi möter många längs vår runda som vi växlar high-fives och glada tillrop med. Vissa springer också runt med sin nummerlapp.


Rundan går fort och 25km känns som ingenting. Även om det inte blev något marathon idag så kommer jag minnas rundan med trevligt sällskap där jag fick se ett annat New York än vad jag är van vid.
Tack Fredrik och Erik för en fin förmiddag!


9 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som ni tar tillvara på tiden på bästa sätt! Roligt att höra!
/Hanna

Börje sa...

mycket bra daniel

anneliten sa...

Underbara bilder från en härlig alternativ run.

Daniel sa...

Hanna - Går inte att sitta och sura över inställd mara när man är i New York ;)

Börje - Tack!

Anneli - Kul att du gillar bilderna! :)

messan sa...

Härligt härligt! Ska köra ett Corepass ikväll:)....längtar:).
Kram

Anonym sa...

That´s the spirit som amerikanarna säger!
/Hanna

Daniel sa...

Messan - Lycka till och ha ett bra pass! Kram!

Hanna - Helt rätt! :)

Lisa sa...

Vilket härligt inlägg! Tänkte faktiskt på dig när det lev inställt... Svårt val angående Bromölla. Förstår att det är svårt att ladda om!

Daniel sa...

Extra svårt att ladda om nu när det är fullt fokus på Kina också ;) Får se hur det blir....