13 jan. 2013

Första testet av vagnen


Idag tog vi en gemensam morgonjogg för att testa vår nya löparvagn. Noah var också med såklart även om han är lite anonym inne i vagnen med sin mjukishund som han hade med sig. Noah gillar verkligen vara instängd i vagnen och det var inga som helst problem att få ut honom i den. Han trivs så bra i den att han vill gå och lägga sig i den när han är trött vilket måste vara ett gott betyg.


Det blev också en bra premiärtur för honom då han fick se en massa häftiga lastbilar och traktorer som samlade in dom sista sockerbetorna ute på slätten. Han gillar verkligen maskiner så vi tog en paus där han kunde titta på dom medan han pekade glatt inne i vagnen innan vi rullade vidare.


Det blåste riktigt kallt idag på slätten och vi möttes direkt av ganska kraftig motvind. Visst blev det lite extra jobbigt med en vagn framför sig som vindfång men det var inte så farligt som jag förväntat mig. Vagnen är som en stor vinge och verkar inte vara så vindkänslig trots att man kör rakt mot vinden. Det är också mycket på grund av den kraftiga vinden på Söderslätt som vi valde just denna vagnen då vi kan stänga in Noah ordentligt så han slipper piskas av vinden, speciellt nu på vintern. Vi hade vanliga vinterkläder på honom och han var fortfarande varm och go när vi kom hem. Inte ens kinderna var kalla och han verkade nöjd med sin resa.


Vagnen rullar väldigt lätt och är stabil som sjutton. När man springer med vinden i ryggen behöver man knappt röra den för att den ska hålla farten uppe. Den har också en säkerhetslina man fäster runt handleden om man tycker det känns läskigt att släppa vagnen helt. När jag springer utför kommer jag säker använda den här linan en hel del då det känns som vagnen kan få upp fart fort om man inte är på sin vakt. Jag testade också bromsarna på den och dom tog bra utför vilket kändes tryggt. Dom bromsade dock lite ojämnt men det går att justera och ska inte vara något problem.

Det finns mycket att berätta om den här vagnen och jag kommer återkomma mer till den senare. Efter första testet är vi dock väldigt nöjda alla tre och vi ser fram emot fler turer med den snart!
4 kommentarer:

anneliten sa...

Kan inte låta bli att förundras över hur mycket prylar det finns nuförtiden... Men just denna känns väl som en bra investering för er familj.

Daniel sa...

Det finns verkligen mycket prylar! Denna kändes som en bra investering och jag tror vi kommer ha mycket nytta av den. Vi kommer kanske använda den som cykelkärra också :)

Miss Agda- Småbarnsliv och Endorfiner sa...

Först o främst: GRATTIS till fina Noah! Äntligen! Den lyckan är ni värda många gånger om! Underbart, Daniel!!

Chariot är bästa löparvagnen. Ni kommer säkert att bli nöjda. Själv har jag velat ha en kombinerad cityvagn och Chariot är så "racer-aktig", men som sagt säkerligen bäst!

Hoppas 2013 blir ett fantastiskt år för dig, både när det gäller löpning/annan träning och familjelivet!

Daniel sa...

Tack Milla!

Låter hoppfullt med vagnen! Har bara testat den en gång men hoppas kunna komma ut lite med den i helgen igen!

Önskar dig också ett riktigt fint 2013!