21 jan. 2013

Språket

Det är nu lite över 2 månader sedan vi fick Noah och det är så häftigt att se hur han utvecklas. Han blir mer och mer trygg med oss och nu börjar han verkligen "blomma ut" på alla sätt och vis. Jag har varit väldigt nyfiken på hans personlighet, speciellt när vi fick all information om honom i somras. I papperna stod exempelvis att han är väldigt smart och visst är han smart!

Han är jätteduktig på att lära sig nya ord och han kan redan massor av ord och vet vad dom betyder. Vi använder fortfarande några kinesiska ord men han verkar förstå vår svenska fullt ut nu vilket är enormt häftigt efter så pass kort tid. Han kanske inte alltid vet hur han ska svara men ställer vi en fråga så nickar han eller skakar på huvudet beroende på vad det handlar om. 

Jag har förut skrivit att jag kommer vara lite restriktiv med vad jag lägger ut här på bloggen om Noah men lite vill jag ändå bjuda på! Ni är många som varit med på resan och hållit tummarna för oss och jag tror inte Noah har något emot att vi bjuder lite på honom. Här är ett klipp där ni kan se när vi räknar till tio!10 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken gullunge! Absolut skönast att han även har snappat upp att räkna på skånska! Ha,ha,ha!

/Hanna

Daniel sa...

Visst är det härligt med dialekten! :)))

Elin sa...

Det har varit så häftigt att få följa hela denna process, och ännu häftigare nu när man får ta del av hur ert liv med Noah är. Hoppas innerligt att jag får träffa hela familjen Erman på någon tävling framöver!

EvaD sa...

Blir oxå förundrad över våra dialekter!Klart att ungarna pratar som vi gör men för en västgöte låter ju skånska exotiskt! Ska tilläga att min svärdotter är skånska så jag har inga fördomar, neeeej då! Härlig unge! Kram

Medea sa...

Så roligt att få se lite av er fina son! Härligt med dialekten, fast det egentligen är så självklart att han pratar skånska :-).

Daniel sa...

Elin - Vi kommer säkert ses på någon tävling framöver! :)

Eva - Haha! Ja skånska kan vara exotiskt ibland. Kram!

Medea - Såklart är det självklart! Det är häftigt att höra hans dialekt med tanke på att han bara pratade kinesiska för någon månad sedan.

Medea sa...

Ja, de är så snabba på att lära sig! Verkligen häftigt! :-)

Daniel sa...

Verkligen!!!

Anonym sa...

Men vilken språkbegåvad söt liten prins!/Camilla

Daniel sa...

Visst är han! :)