15 jan. 2013

Syra upp över öronen!

Jag började tisdagen med 200 armhävningar till frukost och sedan blev det en intervallstege på löpbandet till lunch. Det kändes riktigt bra i kroppen idag så jag startade stegen lite hårdare än vad jag brukar för att se ifall jag skulle fixa hela vägen. Jag kände mig odödlig fram tills slutet av passet och mina Roadracers fick jobba hårt på bandet. Sedan helt utan förvarning slog mjölksyran från helvetet till!

Poff!!!

Det gick inte att slutföra passet som jag tänkt men jag var ändå nöjd med känslan jag hade i början. Jag håller på att testa lite nya styrketräningsövningar som jag tror har gjort mitt löpsteg bättre men benen har nog inte anpassat sig ännu vilket kan vara anledningen till att det blev som det blev idag.

Det är ett helt gäng nya (för mig) coreövningar jag börjat köra hemma och jag har märkt tydliga svagheter i hur kroppen kopplar från magen och ner i benen. Svårt att förklara i text så här men min kropp är inte en "helhet" från topp till tå som den ska vara när man springer. Man springer ju med hela kroppen och det måste koppla hela vägen om man vill springa fort och effektivt. Här har jag en hel del kvar att jobba med och det känns väldigt inspirerande att jobba vidare efter dagen pass.

Något som även känns inspirerande är 100 up som jag kört dagligen i 15 dagar och är nu halvvägs i min lilla utmaning. Jag kan nu göra 100 up med hög frekvens och jag tror jag håller god teknik hela vägen. I dagarna som kommer ska jag föröka filma mig när jag gör det för att se hur det ser ut. Det kanske ser för jävligt ut men jag hoppas det ska se bra ut för det känns väldigt bra och rätt. Det känns också att det hänt lite saker i kroppen och kanske bidrog även detta till den fina känslan jag hade idag. Lite mer distans i benen bara så kommer detta bli bra!


12 kommentarer:

Sara sa...

Usch nu ger du mig dåligt samvete med 100 up, jag har slarvat... Men å andra sidan är min ena rehabövning för höften precis som 100 up men med gummiband, kanske kan väga upp lite... hrmmm... Hade varit kul om du visade coreövningarna nästa gång vi ses. Jag letar alltid efter nya övningar.

Daniel sa...

Men du gör ju så mycket annat och behöver inte ha dåligt samvete!

Jag tror du känner till dom flesta coreövningarna men jag visar gärna vid tillfälle. Problemet med mig är att jag "snöat in" mig på statiska övningar som plankan och har blivit bekväm så jag kör bara dessa. Nu har jag märkt att dom inte räcker på långa vägar för mig. Jag är såååå kass på andra core-övningar!!! Här finns mycket att hämta för mig!

Anonym sa...

Börjar du dagen med 200 armhävningar??? Jösses, jag är impad! :-D

Daniel sa...

Japp! En bra start på dagen! :)
Fast inte 200 på rad utan fördelat på 8set med 45sek vila rakt igenom.

2x20 + 2x24 + 2x20 + 22 + 50

Johan sa...

Jag är helt död efter 20....

Snorkkis sa...

Vilken styrka alltså. Och 200 armhävningar... skulle ta till middagstid innan jag skulle få frukost med det kravet :) . Men nu blev jag faktiskt inspirerad att köra några set och de där up - grejerna; de var nya för mig!

Daniel sa...

Johan - Det är bara att köra på så dubblar du antalet på några veckor.

Snorkkis - Testa gärna 100up! Jag tycker jag känner skillnad nu halvvägs. :)

Andreas Åkesson sa...

Ah, denna sköna mjölksyra!

Ingmarie sa...

Jag har precis som Sara inte...hm..."kommit igång" med mina 100. Gör du dem separat eller direkt före löpningen som de förespråkar? (Tror det är därför jag "glömmer". Vill ju liksom bara UT! ;-) )

Daniel sa...

Andreas - Den är bitterljuv! :)

Ingmarie - Jag försöker göra dom före löpningen men nu springer jag inte varje dag så då får det bli "utanför" löpningen också. Bättre än inget ;)

Anonym sa...

Har gjort de 100 innan jag ska löpa, men det funkar ju inte att springa så sen när jag har mina vanliga dämpade Asics. Ska införskaffa barfotaskor- ska bara skramla lite pengar först.

Patrizia

Daniel sa...

Låter som en bra idé! Kan tänka mig att det blir lite konstigt med uppbyggda skor då den här övningen är väldigt mycket "barfotatänk". Fortsatt lycka till!