17 jan. 2013

Day By Day

För ett tag sedan blev jag inbjuden till en bloggträff där läkemedelsbolaget Noavartis skulle lansera sin nya app för oss med ms. Tyvärr kunde jag inte närvara men idag har man släppt appen som heter Day By Day . Kortfattat är det en livsstilsapp om ska göra livet med ms lite enklare.


Jag har själv bara precis laddat ner och klickat runt lite så jag har ingen större erfarenhet av den. Vid första blicken så verkar den dock väldigt genomtänkt och man har samlat allt på ett bra sätt. En av funktionerna är att man lätt kan klicka i hur man mår dag för dag och sedan få statistik som man kan maila direkt till sitt ms-team via appen. Det kan vara bra att se hur man mår dag för dag speciellt om man testar olika mediciner och annat för att se ett system och vad som fungerar. Den här funktionen är riktigt bra och den hade definitivt gjort mitt liv lite enklare när jag hade problem med mina bromsmediciner förra året.

Det finns också lite olika träningsprogram men inte så mycket som jag hade hoppats på. Jag får dock en känsla av att man kommer bygga ut den här appen efterhand så kanske dyker upp lite mer kring träning?

Appen är gratis så det är bara att ladda ner och testa. Den finns både på Appstore och Androidmarket. Mer info om appen hittar ni här!


4 kommentarer:

Ingmarie sa...

Det där är något som de flesta kanske skulle "behöva" för att se och lära sig hur kroppen reagerar på olika saker. (?)

Daniel sa...

Helt klart! Sådär tänkte jag inte men du har ju rätt :)

Anonym sa...

Tack igen Daniel, för allt du gör och informerar om. Jag kör ju hrm...strutsmetoden eftersom jag mår bra men det är alltid skönt att få lite input! Och håller med ovanstående - bra för resten av livet också!

/Hanna

Daniel sa...

Lite så gör jag också faktiskt men när jag får pressmeddelanden och annat på min mail som är bra delar jag gärna med mig. Annars hade jag haft noll koll på detta. ;)
Trevlig helg på dig!