13 feb. 2013

Nattliga duster


När Noah kom hem fick han välja om han ville sova i sin egen säng eller om han ville sova i vår säng. Vi hade ställt hans säng bredvid vår så att han kunde hoppa över om han ville. Det dröjde inte länge innan han enbart ville sova i vår säng så nu sover han enbart hos oss. Detta är bra för anknytningen men det har sina nackdelar!


Vissa nätter är han helt vild där han får som ett frispel! Det börjar med ett lätt tjut innan han flyger runt som en virvelvind i sängen. Det är armar och ben överallt och man får ta skydd när man hör det där tjutet långt bort i drömmen man är inne i. Jag har dock lärt mig hur jag kan skydda mig och jag börjar också bli mer och mer van vid att ta smällar i sömnen. Vid sidan lägger jag en dunkudde för att skydda revbenen mot sparkar och vid huvudet lägger jag Noahs mjukis-panda som han gillar ha när han sover. Det funkar för det mesta men trots skyddsbarriären lyckades han ändå träffa mig med en högerkrok mitt i ögat förra veckan.

Med tanke på dom här nattliga dusterna vi har så kallar vi honom lite skämtsamt för Noah Balboa. Det är inte varje natt han håller på så här vilket är skönt med tanke på att jag går upp 04:30 varannan vecka och behöver all sömn jag kan få. Vi får också kompensation när han vaknar för då är han en riktig solstråle och man blir så glad av att vakna till hans skratt!

11 kommentarer:

Annika sa...

Jag ler när jag läser ditt inlägg. Söta solstrålar kan busa dygnets alla timmar. Ni verkar ju skydda er bra med kuddar och gosedjur.

anneliten sa...

Känns igen. Vi gick så långt att vi skaffade breda vuxensängar åt barnen så att man kunde flytta runt sovandet lite efter behov.

Andréa sa...

Det är mysigt men man undrar hur någon så liten kan ta sådan plats :) Nackdelen med vanlig säng som lätt går att klättra ur är att vi inte sovit många nätter själva sedan vi slopade spjälsängen :)

Helena sa...

Mitsar?!

Skämt åsido-skitjobbigt. Men det kommer säkert att lugna sig. Om sisådär en 12 år kommer han att förfasas över faktumet att han faktiskt snusat i er säng ;-)
-Amen mossan å fassan, lägg AV!

Kram på er godingar!

EvaD sa...

Låter härligt! Säger som Helena att det går över! Tonåringar vill inte ligga i föräldrarnas säng det är jag helt säker på! Jag har två hundar i min säng och gubben har två. det är också lite trångt! fas t dom fäktar inte runt utan ligger som klossar. Kanske kan ni söva Noah i sin säng? Försöka att han ligger kvar en liten stund till en början. Jag tror inte att anknytningen tar skada av att ni försöker lägga honom i sin egen säng faktiskt. han vet ju precis var han har er och känner sig säkert ganaska trygg vid det här laget. Det är ju också viktigt att du får sova för att orka med . kram till er alla tre

Linda sa...

Underbart:). Jag tror att man knappt får sova ordentligt förren barnet/barnen är vuxna, för när de blir större så blir det annat som håller en vaken.:)
När våran trea föddes så var hans tvillingbröder två år o ibland kom de alla upp på nätterna. Trångt kan jag säga!

Daniel sa...

Annika - Han är lika go även om han håller låda på natten. Vi har längtat efter detta! :)

Anneli - Oj! Tur att vi har fler ställen att sova på redan. Både soffa och gästsäng som kommer utnyttjas vid behov ;)

Andréa - Spjälsäng är bra! Det hade vi när vi bodde på hotell i Kina men här hemma har vi aldrig testat det. Noah är för stor nu också så det får bli vanlig.

Helena - Haha! Mitsar var en bra idé! Kram!

Eva - Tror inte det fungerar att natta honom i hans egen säng. Kanske kan vi lägga över honom efter han somnat? Vi får se hur det går och kanske kommer han också sova bättre framöver. Alla nätter är inte så livliga som tur är. Jag har också utnyttjat soffan ett antal gånger när jag vet att jag verkligen behöver sömnen. Kram tillbaka!

Linda - Oj vad trångt! Låter nästan som vi har det lyxigt med bara en extra i sängen ;). Jag tror det kommer bli bättre framöver!

Jenny sa...

Stort leende när jag läser. Charmigt eller hur? Våra barn har som tur är alltid gillar sina egna sängar förutom när de är sjuka eller bara lite extra kramsjuka. Tack för krya-hälsningen!

Kicki sa...

Känner verkligen igen det du skriver.
Var glada att ni bara har en ;) Allt som oftast har vi 3 grabbar i sängen när vi vaknar.
Men precis som några redan har skrivit så kommer det en dag då dom inte vill sova hos oss mer.
Så jag försöker se det positivt och njuta av dom timmars sömn man får.

Kram

Anonym sa...

Haha! Känner sååå igen mig i de där bilderna!
Men det är ändå mysigt med en lite knatte i sängen (tycker jag. Sambon håller inte med!) ;-))

Kram M

Daniel sa...

Jenny - Jag hoppas Noah också ska gilla sin säng i framtiden och kommer in ibland bara. Lite lagom kan ju vara mysigt ;)

Kicki - 3st i sängen måste vara trångt! Ni har inte funderat på att sätta dit en säng till i brädd? ;)

Västgötskan - Bilderna är klockrena och det är faktiskt oftast mig Noah är ute efter. En gång flyttade jag ner till fotänden och han följde efter som en målsökande missil och började sprattla med benen i sidan på mig.
Nu har det blivit bättre! :)
Kram