11 feb. 2013

Köpenhamn i maj?

Jag skrev i förra inlägget att jag börjat fila på några kortsiktiga målsättningar och en av målsättningarna är att kanske genomföra Köpenhamn Marathon den 19:e maj. Det handlar dock inte om någon satsning utan jag tänkte i så fall springa det ihop med en klubbkompis samt en arbetskompis som båda verkar ha sub 3:30 som mål. Sub 3:30 bör jag kunna fixa med formen jag har idag och jag kommer också öka på mängden när våren kommer så det ska inte vara något problem. Jag känner också själv att jag behöver ha ett litet mål för att finna någon större mening att springa långpass under våren.

Ett glädjeskutt någonstans vid 38km

Jag ser fram emot att uppleva det här loppet igen för jag har fina minnen från förra året även om jag inte lyckades med min målsättning. Det var en sådan fantastisk stämning under loppet och jag gillade verkligen bansträckningen. Sedan hade jag ju lyxen att ha en egen ambulerande hejaklack under loppet vilket också gjorde sitt. Även min familj var där och hejade samt min arbetskompis som jag nu förhoppningsvis kan hjälpa fixa 3:30.

Att komma i form för att kunna genomföra loppet på sub 3:30 och samtidigt kunna njuta av stämningen utan press att ge max är något jag själv också ser fram emot. Alla andra maror har jag pressat mitt yttersta på så det ska bli kul att få njuta ordentligt av en mara samt hjälpa mina vänner att fixa sin tid med en öl i målet som avslutning.

 Kanske finns här fler som kommer springa i år och vill gå för 3:30?

Här är en film från förra året där ni kan följa mig en bit vid 1:12.

12 kommentarer:

Sara sa...

Springer du kommer jag att ambulera igen! Även om du inte ska maxa. För det var jäkligt kul att ambulera :)

Staffan sa...

Varför inte uppleva en mara ur det perspektivet, i sällskap och utan att pressa dig själv utan bara springa för att det är roligt, låter toppen tycker jag och 3:30 bör inte slita så mycket på dig heller och påverka träningen i övrigt även om det är en lång distans!

mikael sa...

Jag hade funderingar på att springa i Köpenhamn. Men det verkar som det kommer hända andra roliga saker ganska snart :)

Elin sa...

Jag har också tänkt springa i Köpenhamn iår! Blev förtjust i loppet trots min stukade fot förra året :-) Sub 3.30 är faktiskt mitt mål, så kanske springer vi ihop någon bit?

Anna (Orka mera) sa...

Jag vill också ambulera igen! Men är rädd att det krockar med Göteborgsvarvet som jag är anmäld till... Alla dessa tråkiga krockar. Jag vill göra allt, alltid :)

Lisa sa...

Vad roligt! Älskar fortfarande den där hopp-bilden.

Och snacka om att man längtar till sommaren när man ser shorts och linne i solskenet!... 90 minuters löpband förresten- tappert!

Lisa sa...

Vad roligt! Älskar fortfarande den där hopp-bilden.

Och snacka om att man längtar till sommaren när man ser shorts och linne i solskenet!... 90 minuters löpband förresten- tappert!

Tony Jönsson sa...

De kommer bli en galet rolig löparfest, med bästa haren som "dragplåster" :)
/Arbetskamraten.

Snorkkis sa...

Låter som en bra plan! 3.30 ska jag också springa på en dag!

Daniel sa...

Sara - Favorit i repris! Kul! :)

Staffan - Kul att du tror på det! Jag tror heller inte att 3:30 bör ställa till det för mycket med återhämtningen. Du kanske ska hänga på? :)

Mikael - Nu blev jag nyfiken!

Elin - Du är välkommen att hänga på! Jag vet inte hur upplägget ser ut än men en split på något håll kommer det bli ;)

Anna - Det gör ju det tyvärr :(

Lisa - Värmen lurar runt hörnet! Snart!!! Jag kollade på störtloppet medan jag sprang på bandet. Går lite lättare när man har något att titta på ;)

Tony - Jag tror definitivt du är god för 3:30 och tycker vi ska satsa på det. Ska bli kul!

Snorkkis - Häng på vet ja! :)

Jonna Fartfylld sa...

Köpenhamn marathon i mitt hjärta!!! Där sprang jag mitt första marathon (nu lät det som jag sprungit tiotals marathon och inte två som i det själva verket var) hursomhelst tyckte jag mycket mer om Köpenhamn marathon än Sthlm.

Daniel sa...

Jag läste ju din fina berättelse innan Kph förra året. Vilket lopp! Helt klart bättre än Stockholm :)