31 mars 2013

Med ett bibliotek längs Sydkusten


Idag var det dags att testa ifall det skulle vara möjligt att springa Sydkustloppet med löparvagn. För att inte utsätta Noah för onödiga risker fyllde jag istället vagnen med 16kg böcker för att känslan skulle bli rätt. Jag fick lift ner till kusten där det knixiga partiet på ca 10km börjar. Det är ganska lättsprunget i början med där finns ändå lite cykelbommar och annat som jag ville se ifall jag kom igenom med vagnen.

Till min glädje kunde jag konstatera att det går att ta sig fram med vagn nästan hela vägen. Det finns tyvärr en sträcka på ca 1km där det är för trångt stundtals men det går att lösa. Jag kan ta en liten omväg och springa upp i bostadsområdet lite inåt land där det går att ta sig fram för att sedan komma ner på strandstigarna igen. Strandstigarna är dock riktigt jobbiga med vagn men utan att överanstränga mig tog jag mig ändå igenom banans tuffaste mil på ca 55min.


Sedan mötte mina älsklingar upp med bilen så dom kunde ta hem vagnen igen då jag skulle fortsätta springa. Noah som aldrig varit på en sandstrand förut sprang runt och gjorde hjärtan i sanden och verkade gilla stranden. Det blev en skön energikick innan jag vände hemåt utan vagn för att få till ett långpass av det hela. Jag hade tänkt mig 30km idag men första sträckan med vagn på strandstigar gjorde benen tunga så jag stannade på 26km med tiden 2:12. En fin avslutning på träningsveckan och det ser ut som Noah kommer ta sig igenom sin första halvmara den 27 april!6 kommentarer:

Snorkkis sa...

Hehe... ut och springa med ett gäng böcker är ju också en idé. Sandstrandslek låter ju skoj det med.

mikael sa...

Långpass med jogging är inte illa. Har nog bara sprungit 12 km som längst med vagnen. Men då har det gått lite fortare .. ner mot 4.20 tempo ibland. Fast då hade jag säkert vinden i ryggen :)

Jonna sa...

vad roligt att det blir av för er två!

tråkigt att du blivit spammad... jag tycker det är småjobbigt med ordverifireringen (då jag faktiskt ofta inte ser vad det står) och hoppas slippa spammet på min blogg. men jag tror ändå inte det gör att jag kommenterar mindre, det tar bara liite längre tid. :)

Helena sa...

Hehe-tokstollar :-)

kram H

Thomas sa...

Haha! Så härligt löparnördigt;-)

Daniel sa...

Snorkkis - Lite tokigt var det kanske? ;)

Mikael - Fast det är nog omöjligt att få upp det där tempot på sand. Det är riktigt tungt med vagn där! Hoppas på vind i ryggen när loppet går av stapeln.

Jonna - Jag tycker också den är småjobbig då det är svårt att se vad där står. Har försökt undvika att ha det på min blogg men nu var det ett måste. Kanske kan jag testa ta bort den igen om ett tag?

Helena - Hoho! Vad gör man väl inte ;) Kram!

Thomas - Visst var det!