16 apr. 2013

Styrkeläger

Foto: Mikael Björk/Stigarna
Löparlägret i helgen borde egentligen kallats för ett styrkeläger för löpare. Jag har sprungit på alla möjliga underlag vilket gjort mig slut i både huvud och ben. Att ta sig fram över Kullaberg kräver verkligen att man håller tungan rätt i mun och läser av terrängen. Det gäller att hela tiden vara ett steg före och planera sin väg för att inte trampa fel. När man lägger sig på kvällen ser man stenar, grenar och löv susa förbi över näthinnan som om dom etsat sig fast.

"Anna on the edge" På hennes högra sida finns ett stup, inte läge att trampa fel.

Benen fick verkligen jobba på andra sätt än under vanlig löpning och jag tror aldrig jag varit så slut i fötter och vrister. Den här terrängen bygger verkligen starka ben även om löptekniken inte blir den bästa. Det känns som vi sprang nästan hela helgen men vi fick bara ihop strax över 40km löpning. Jag tror vi var några som blev lite stressade av att vi inte fick ihop mer kilometer och vi berörde ämnet ett antal gånger medan vi hoppade över stock och sten. Själv trodde jag att veckan skulle landa på totalt 100km men fick nöja mig med 82km. Jag tror ändå detta gav mer än vad en vecka med 100km hade gett. Vi var ute och rullade ben under lång tid och dom fick jobba konstant.


Idag var det dock slut med benstyrkan för idag ville jag ha fart! Jag dammade av ett gammalt "Szalkai-pass" med 5km snabbdistans följt av 2x5x200m där vilan efter 5km låg på 3min och under intervallerna på 45sek med 90sek mellan dom båda blocken. Snabbdistansen landade på 19:23 utan att förta mig och 200:ingarna gjorde jag mitt bästa för att hålla under 3:00-tempo men lyckades inte riktigt på 2st. Den sista blev dock den snabbaste och jag var nöjd med mitt pass!

Dagens tider med 3km uppjogg och nerjogg

7 kommentarer:

Jonna Fartfylld sa...

vilka miljöer, grymt häftigt!

Anonym sa...

Oh ja, ger oerhört mycket balans och styrka! Välkommen till min värld där samling av km och tempo är bortom all kontroll. ;-))

Anna (Orka mera) sa...

Shit det ser nästan läskigare ut på din bild än i verkligheten.... var jag verkligen så nära kanten. Helt crazy ju!

messan sa...

Ser lite halvfarligt ut men himlans roligt:). Håller mig på plattare mark.
Ha en bra helg!

Daniel sa...

Jonna - Det är verkligen fint där! Ser fram emot ett pass till i sommar då det brukar vara ännu bättre! :)

Västgötskan - Ja, du har koll på det här! ;)

Anna - Du var väldigt nära men man tänkte inte på det riktigt ;)

Messan - Låter tryggt! Trevlig helg tillbaka!

Suzan sa...

Helt fantastiska bilder!!!

Daniel sa...

Kul att du gillar bilderna! :)