15 juli 2013

Semester

Så är äntligen årets semester igång och det ser ut att bli bra väder framöver. Träningen flyter på enligt planen och förra veckan blev lite av en vilovecka med endast två pass för att spara kroppen inför två lite tuffare veckor som börjar nu. Ett av passen förra veckan blev en riktigt rolig snabbdistans med Noah i löparvagn. Sofie skulle springa Wallanderloppet på 6km i Ystad så jag passade på att efteranmäla mig och bjöd Noah på en åktur igenom Ystads gator och gränder.


Noah och jag startade sist för att inte vara i vägen med vagnen. Jag har sprungit detta loppet förr så jag vet att det smalnar av vid cykelbanan i början. Planen var sedan att öka tempo och dra om folk på yttern när vi kom ut på dom större vägarna. Det var lite tungt första biten då det går uppför men sedan var det bara att gasa på genom Ystads gator. Tiden blev 24:30 vilket gav oss ett snitt på 4:05min/km och hade jag inte startat sist hade jag säkert kunnat hålla sub40 tempo med vagn under alla 6 kilometerna. En bra snabbdistans och jag var grymt nöjd med känslan under loppet!

Foto: Björn Tufvesson
Den som har ett skarpt öga kan nog se att det sitter en liten kamera uppe på vagnen. Jag passade på att filma loppet eftersom jag hade ett bra ställe att sätta en kamera på så ni kan se hela färden i klippet här under. Vid 0:35 kommer vi äntligen ut i ytterspår där vi kan börja gasa och vid 2:22 är banans enda backe över och vi kan ösa på ner i Ystads gator och gränder. Dra gärna upp i full HD för en trevligare åktur, att det skakar när vi kör på kullersten kan jag dock inte hjälpa ;)


6 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Kul med filmtajm! Och härligt att se hela familjen i samma lopp!

Johan sa...

Inte alls förudmjukande att bli omsprungen av en gasell med barnvagn framför sig....
Bra jobbat! =)
Och håller med, det var kul med filmtajm! Det blev många "nu susar han förbi den stackarn med" ;-)

Anonym sa...

Förstår att du är nöjd över känslan! :-)

Lisa sa...

Hehe, Noahs första deltagande i löparlopp!? :D

Njut av semestern, och träna hårt! (behövs kanske inte tilläggas egentligen, hehe...)

Daniel sa...

Anna - Kull att kunna göra sådant här tillsammans!

Johan - Dom får se det som motivation till att träna mer när en vagn susar förbi ;)

Västgötskan - Kul när benen vill springa! :)

Lisa - Jag njuter! Det var Noahs andra lopp! Han har gjort en halvmara i vår också och börjar bli rutinerad nu :)

Sofie sa...

Härligt att se hur du rusar förbi alla, och med barnvagn också. Underbart!
/S