26 aug. 2013

Vad sa klockan förra veckan?


Efter att ha tränat ganska intensivt under semestern har jag nu dragit ner lite på mängden och ökat antalet vilodagar. När jag springer ett pass satsar jag istället på ett riktigt bra pass som gärna få slita lite då jag vet att jag har helvila efteråt. Förra veckan var ett bra exempel på det då jag med några vilodagar i ryggen sprang ett Yasso-800 pass på bana. Det blev dom bästa och snyggaste Yasso-800 jag sprungit!

Tiderna blev 2:56-2:56-2:56-2:56-2:54-2:55-2:53-2:54-2:54-2:48

Sedan vilade jag en dag på det innan jag sprang en progressiv halvmara med fin känsla hela vägen. Också denna blev snygg och en av dom bästa träningshalvmarorna jag sprungit. Det enda negativa var väl att jag missade sub90 med 11sek.


Dom här långa och hårda passen behöver jag verkligen för det här är min svaga länk. Jag har problem att öka när benen blir trötta så dessa passen måste jag försöka få in då och då för att bli en bättre löpare. Ett alternativ är också att ställa upp på fler lopp över halvmaradistansen och se det som träning då det blir lättare att ge sig ut på ett sådant pass. Att springa en halvmara på detta viset som träning är inget mitt huvud annars gillar så kanske borde jag ställa upp på lite fler "träningshalvmaror"?

Efter halvmaran tog jag två vilodagar och avslutade veckan med ett skönt långpass på 23,5km. Jag höll det lugnt och fint i 4:50-tempo och benen var väldigt lätta hela vägen. Kanske var det effekten från halvmaran några dagar före kombinerat med mycket vila som hade effekt? Jag kände mig som en evighetsmaskin och jag fick till en riktigt bra träningsvecka trots att jag bara sprang tre pass som totalt landade på 61km. Nu blir det lite fart inför loppet på lördag så får jag se hur jag lägger upp träningen därefter.....


4 kommentarer:

Gabriel sa...

Hej Daniel!

Jag har en glad nyhet till dig. En halvmara är inte 21,1 km. Den är 20,98 km (eller närmare bestämt 21.097494 km). Så din tränings-halvmara gick på 1:29:31 :-)

Bra kutat.
Ha det gott!

Gabriel sa...

Glöm det!

21,098 är den naturligtvis. Vilket ger 01:30 precis. Men det var ju ändå bättre!

:-)

mikael sa...

Lycka till på lördag! Hoppas du fixar ett nytt fint PB.

Daniel sa...

Gabriel - Nu känns det genast bättre! :D Tack!

Mikael - Tack! Prickar jag in "rätt dag" tror jag det kan går fort! :)