19 okt. 2014

Två veckor kvar

Det är idag två veckor kvar till New York Marathon och sedan katastrofen för två veckor sedan har det rullat på riktigt bra. Jag vet inte vad dom här två veckorna gjort på formen men jag har kunna köra dom passen jag hade planerat inför New York och alla och gått riktigt fint. Förra helgen fick jag till ett progressivt långpass på 26km där sista 7km gick i skogen med lite terräng och höjdskillnader. Jag lyckades snitta 4:35-tempo över hela passet utan att behöva köra så hårt och benen var pigga hela vägen. Detta passet stärkte verkligen självförtroendet efter den misslyckade halvmaran i Malmö.


Idag var det så dags för det sista långpasset innan New York och det känns väldigt skönt att vara klar nu. Tillsammans med en löparvän sprang vi längs Skåneleden från Skrylle till Genarp i lera och vatten. Jag har nog aldrig sprungit i så här mycket vatten och allt bokstavligen flöt. Det var som att springa i en bäck nästan hela vägen och totalt blev det 2,5-timmes löpning med pigga ben återigen.

Nu väntar lite fartpass innan maran och nästa söndag blir det tävling på Yddingeloppet. Det blir 12km terräng för att få lite extra fart på benen innan New York. Det börjar bli lite nervöst men jag har tränat bra och har gjort vad jag kan för att komma i form vilket gör mig trygg. Nu ska jag bara hålla mig frisk också!

2 kommentarer:

Anna (orka mera) sa...

Haha det kommer gå galet fort för dig i New York... 4:35 utan att köra så hårt. Själv fick jag kriga för tre km i 4:45. Resten lufsade jag. Men så ska jag sightseeing-springa med Fredrik också. Så jag tröstar mig med att jag inte behöver någon fart :)

När åker ni över?

Daniel sa...

Vi landar sent fredag kväll och stannar 6 nätter. När dyker ni upp?