1 aug. 2009

1/8 Äntligen lite spring!

Nu fick jag äntligen testat benen lite igen. Idag körde jag intervallträning efter ett coachingpass från Nike i min iPod.
Upplägget är 2km uppvärming sedan är det 4 intervaller på 3min med 3min lugnt mellan varje och man avslutar med 2km nervarvning.
Började uppvärmingen och efter 1km gjorde mitt dumma knä ont igen men jag fortsatte då det inte verkade bli värre. Körde sedan igång med intervallerna där jag låg mellan 3,50-4,10min/km och i dom lugna partierna låg jag på 4;50min/km. Hela passet blev 9km så det blev lite distans av det till sist.
Det positiva var att jag inte hade tappat mycket trots att jag inte sprungit på ett tag, jag kunde inte köra för fullt pga knät men det kändes som att jag kunde springa väldigt fort med lite ansträngning. Det var också första riktiga testet med mina nya skor och dom kändes bra direkt.
Jag är fortfarande orolig för mitt knä, det är jobbigt att springa med smärta men det verkar gå åt rätt håll, dessutom kör jag utan Voltaren nu. På måndag blir det 10km i lugnt tempo och verkar det fortfarande gå på rätt håll så blir jag glad men just nu känns det lite förtvivlat att det inte vill ge med sig......

2 kommentarer:

Blondinpappa sa...

Jag kommer att följa din väg mot maran med intresse. Dags att själv dra igång träningen igen efter den lata semestern!

Daniel sa...

Trevligt! Såg att du också bloggar =), jag får in och läsa lite...
Lycka till med träningen!!