15 jan. 2010

15/1 Minnen

Skrev i min marathon-berättelse från New York att jag var ganska tom i huvudet efteråt. Alla intryck jag fick blev nästan för mycket men nu i efterhand är det som jag suger på en karamell som aldrig tar slut. Jag kommer på små saker då och då, ofta ploppar dom upp när jag är ute och springer.

Jag har en spellista från loppet kvar i iPoden och jag kör den ibland när jag är ute och springer. När vissa låtar dyker upp är det precis som det triggar mitt undermedvetna. Minnen från loppet när just den låten spelades dyker upp som gubben ur lådan och det är jättehäftigt.


Denna bilden är ett av mina favoritminnen, den säger kanske inte så mycket men om ni hade sett personerna utanför bild till vänster hade den sagt betydligt mer.
Det stod en kvinna med sitt barnbarn och hejade på alla löparna. Dom såg ut att vara jättefattiga men dom hade ändå tagit med en rulle hushållspapper för att supporta oss löpare så gott dom kunde. Kvinnan rev loss pappersbitar medan den lille killen gjorde high-fives. Papper var också precis vad jag behövde då för svetten klibbade ordentligt i ansiktet. Tyckte detta var en jättefin gest och det sammanfattar min upplevelse av loppet i Brooklyn på ett bra sätt. Glad att dom fick med det på bild!

7 kommentarer:

Snorkkis sa...

Känns som såna minnen man ryser av lycka när man tänker på! Njut av bilden och musiken!

Staffan sa...

Härligt och förstår hur du menar, har likadana upplevelser från mina två Stockholms-maror.

Vad hade du för musik i IPoden i NYC??

Daniel sa...

Snorkkis - Jag njuter och ryser fortfarande ;). Har en stark känsla av att jag kommer springa detta loppet fler gånger. :)

Staffan - Jag hade en salig blandning av musik som inspirerar mig. Allt från lugnt till hårdrock, det var en låååång spellista ;). Om jag ska ta fram en speciell låt så heter den "reach you" med "Discopusher".
Den var med i en video på NYC maran som jag såg när jag började löpträna. Det var också då jag bestämde mig för att anmäla mig. Den där låten har följt mig sen dess. Här kan du höra den....

http://www.youtube.com/watch?v=MnxknAnBVk0

Ingmarie sa...

I know what you mean. :-D Hur går det förresten med dina fötter? Känns det bättre?

messan sa...

Vilken god karamell! Vad har du för favoriter i ipoden?
Igår köpte jag mig tulpaner, det är vår!! Nu ska jag ut på en morronpromenad med vovven.

Dante9 sa...

Hej Daniel
Det är bara att njuta av dina minnen.
Efter att jag har tittat på länken:
http://www.youtube.com/watch?v=MnxknAnBVk0
så blir jag ännu mer imponerad av din prestation.
Det är något jag aldrig själv kommer att uppleva fast jag får skriva upp det på min när jag blir frisk lista och då jävlar ska det springas.

Daniel sa...

Ingmarie - Ja, du har ju också varit där! :) Fötterna är helt ok, tror jag fick loss mycket med golfbollen och sedan har jag backat lite med mina Newtons. Väntar med spänning på mina inlägg, tror det kommer bli riktigt bra :)

Messan - När jag tränar är det oftast inte min favoritmusik, då är det mer musik med bra tempo. Annars lyssnar jag på det mesta, just nu är det Alicia Keys nya "Elements of Freedom" som går varm här. Hon har en sjukt bra röst! :) Tror du hade gillat den skivan! :)

Dante - Det var med skräckblandad förtjusning som jag såg på den där videon första gången. En mara är ganska låååång ;) men en skön utmaning :). När jag tittar på den nu i efterhand känns det ganska häftigt att jag lyckades, sköna minnen som sagt.
Hoppas vi kan springa ihop någon gång, händer ju mycket inom forskningen just nu så vi får hoppas!!