14 feb. 2010

14/2 Vilken lyckad dag!


Det blev en lyckad Alla Hjärtans Löpning! Tror vi var 9st och av oss bloggare så var det Katarina och Therese. Tyckte vi blev en skön samling löpare och dessutom så var vädret helt ok. Roligt att få träffa så mycket nya ansikten med samma intresse.

Vi värmde upp längs "Ribban" innan vi delade upp oss i två grupper. Katarina kallade dem för den "ubersnabba" och den "normala". Mitt knä kändes kanon så jag anslöt mig till den "ubersnabba". Kanske lite tufft för mig att springa med löpare som kör marathon på sub 3:00 och jag hoppas jag inte sinkade dem för mycket ;).

Fick pratat lite härliga New York minnen med Therese och hennes man Henrik som precis som mig sprang där i höstas. Jag blev så sugen på att springa där igen när vi pratade om det. Nu är ju både Henrik och Therese i en helt annan kaliber än mig men jag tror vi hade samma underbara minnen.
Kan tipsa er om att läsa Therese fantastiska berättelse från New York i höstas. 2:49:02!!!

Jag var lite trött i kroppen idag, kanske för att jag varit dålig innan i veckan eller så var det gårdagens tuffa träning som hängde kvar. Det blev 23km löpning och kroppen höll även om det för mig blev medelhårt tempo.

Efteråt blev det bastu och några sköna dopp i havet som avslutades med en fika. Det finns tyvärr inga bilder för jag hade så trevligt att jag helt glömde bort min kamera.

Hoppas vi kan göra om detta igen!!! Tack för ett fint arrangemang Katarina och tack Christian för bra guidning under löprundan. Tack alla andra också för jättetrevligt sällskap!!

Gör en snabb summering av veckan vilket blev 39km löpning och 200min styrketräning. Ganska nöjd med detta då jag både varit skadad och förkyld. Det bästa av allt är att jag är hel och frisk igen! Nästa vecka blir det till att ösa på med marathonprogrammet. Känner mig grymt inspirerad efter denna härliga dagen!

11 kommentarer:

anneliten sa...

Låter fantastiskt! Att älska löpning på alla hjärtans dag! Det göder inte köpmännen...

Katarina M-I sa...

Jag glömde också att fota fast jag sprang runt med min mobil i fickan!
Haha, jag ler fortfarande åt Månssons ödmjukhet när jag döpte er till "Ubersnabba gruppen".

Men just "ödmjukhet" tycker jag är ett bra ord som beskriver den känsla jag haft idag!

Nästa år har vi inte samma tur, då infaller alla hjärtans dag på en måndag. Men vi får fira helgen innan eller efter.

Daniel sa...

anneliten- Precis det göder inte köpmännen ;). Det blev ändå några små presenter till min fru idag. Hon är förkyld så det blev några böcker som en "krya på sig present" ;)

Katarina - Ödmjukhet!!! Det var ju klockrent för dagen.
Jag gillade verkligen känslan jag fick idag. Önskar jag haft mer tid att prata med alla bara. Det kommer fler tillfällen!! :)))

Ingmarie sa...

Låter helt sagolikt! Och att avsluta med bad och bastu. Wow!

Anna (Orka mera) sa...

Låter hur härligt som helst!!Bra jobbat!

Anna sa...

Men att det kunde bli så knasigt. Jag som sett fram emot detta hur länge som helst. Fast jag tror nog att jag gjorde rätt i att stanna i sängen i morse. Jag ville ju inte gå och lägga mig tidigt på min egna möhippa för att kunna springa dagen efter. Det blev kanske ett glas för mycket vin för det:) Ser fram emot nästa gång.

Pernilla Hult sa...

Jag skulle nog kalla Er alla för "ubermänniskor" - Ni har ju kutat hur långt som helst ju..
Hoppas Du och frugan fick en underbar dag efter löprundan!

Miranda sa...

Läste Therese berättelse för ganska länge sen om NY marathon men bara jag tänker på det så får kroppen helt plötsligt ny energi, vilken kvinna!

Kan tänka mig att det var ett härligt sätt att spendera dagen, lite som att visa löparkärleken man har :)

Daniel sa...

Ingmarie - Det var en riktigt bra kombo! Märkte dock att jag inte kunde sitta i bastun så länge som annars. Man var ju redan varm så det räckte och blev över ;)

Anna - Självklart fick din egen möhippa gå före ;) Det kommer fler tillfällen. :)

Pernilla - Vi fick en mysig eftermiddag med en massa god mat. Tyvärr så är Sofie lite krasslig, men annars blev allt lyckat :)

Miranda - Det var väldigt inspirerande personer att spendera förmiddagen med. Om jag förstod det rätt så var nog alla killarna duktiga triathleter i grunden. Jag blev riktigt sugen på att skaffa en cykel när jag hörde deras historier :)

Spring-Therese sa...

Du är härlig du Daniel!

Superbra sprunget igår! Fantastiskt roligt att få träffa dig i verkligheten och byta skojiga minnen och ord. Vi löpare är verkligen som bär. Lika. Och det är så lätt att förstå sig på varandra och utan att man egentligen känner varandra så känns det som man gör det. Det är alltid nära till ett skratt. Konstigt men härligt att livet inte måste vara svårare än att dra på sig löparkläder, skor och ge sig ut en sväng ihop. Hoppas på en repris framöver.

Sköt om dig och må gott!
Therese

Daniel sa...

Anna (orka mera) - Du får hänga på en annan gång nu när du också är kallbadare ;)

Therese - Visst är det så! Som jag sa till till dig när vi sprang så är det mycket lättare att prata löpning med löpare. Andra "ickelöpare" har svårt att förstå det där ;)
Hoppas också på en repris framöver!
Ha det gott själv och hälsa mannen din!
Kram!