20 apr. 2010

20/4 Sprutor och snabbdistans

Fick ännu en snedtändning på min medicin igår kväll, har skrivit om detta förr här på bloggen. Tog min spruta som vanligt men något gick nog lite fel så att medicinen rusade ut fortare i kroppen än vad den skulle. Mådde mysko hela kvällen och när jag somnade vaknade jag efter 2 timmar i en pöl av svett, inget roligt alls.

När jag började med mina sprutor sa man att det skulle komma tabletter inom några år. Jag har hela tiden varit inställd på att ta mina sprutor i ca 2 år och därefter hoppats på att få tabletter istället. Nu har jag stuckit mig varannan dag i över 2 år men har inte sett några tabletter. Det pratas dock fortfarande att dom ska komma inom några år.....phhuuu denna väntan!!

Lyckopiller? ;)

Det blev dock bättre under dagen, efter mitt morgonskift åkte jag hem och vilade lite för att vara laddad inför kvällens snabbdistans. Tyvärr kom ett jäkla väderomslag med snöblandad skit så det fick bli löpbandet idag.

Körde 4km uppvärmning och sedan blev det 8km snabbdistans. Ställde in bandet på 4:00-tempo (15km/h) och sedan var det bara att hänga med på en 32 minuters resa till skön musik. Varvade därefter ner under 3km och fick totalt ihop 15km helt enligt programmet.

Trots gårdagens snedtändning så kändes benen bra idag och det är jag väldigt glad för. Jag är också glad för mina sprutor trots allt, har inte märkt av några symptom av min sjukdom på riktigt länge. Ska försöka tänka på detta när det bär emot med sprutorna i fortsättningen. Dom är ju trots allt mitt bästa vapen mot spöket i min kropp.

6 kommentarer:

Ingmarie sa...

Ja du får ta det onda med det goda men jag förstår att det måste vara tufft! På hur vis bromsar den och vilka biverkningar har den?(vet ju inte vad den heter så jag kan kolla själv. ;-) )

Daniel sa...

Bromsmekanismen kan jag inte förklara på något enkelt sätt men man säger att medicinen är immunmodulerande.
Min medicin heter Betaferon och sägs bromsa med 30%. Listan med biverkningar är lång ;). Det går dock helt ok för mig, är mest lite trött på dom.
Tur att dom finns ändå ;)

LOPARJANNE sa...

Hoppas att de där tabletterna "dyker" upp snart... Förstår att det är jobbigt att gå och vänta på!
Ett grymt pass på löpbandet... Låter inte fel med en resa med skön musik i ett 4:00-tempo.

Anna sa...

Det verkar ju inte påverka ditt tempo eller motivationen för den delen. Jag har full förståelse för att du inte vill ta sprutor och hellre vill ta tabletter. Jag hoppas tabletterna introduceras snart.

~●Helena Pettersson●~ sa...

Ja jag har också hört så mycket snack om de där tabletterna som "SNART" kommer, med jämna mellanrum.. Försöker att tänka, de kommer när de kommer. ;)
Jag har ju haft sån sprutfobi och ogillar också att ta mina sprutor men klappar stolt mig själv på axeln och berömmer mig att jag är så duktig och tar dem när jag varit så spruträdd. ;) Visst är vi duktiga!?! :D
Kram

Daniel sa...

Janne - Det är det jag gillar med löpband, man bara ställer in det och hänger med på resan, enkelt ....fast lite jobbigt ibland ;)

Anna - Sprutorna är faktiskt bra för motivationen, jag är ganska säker på att jag tåler min medicin bättre om jag är i form. Oftast märker jag inte av några biverkningar som tur är. :)

Helena - Visst är vi duktiga! Jag har också lite fobi och försöker inte titta på kanylen då jag märkt att jag kan få någon typ av blockering när jag ska sticka mig. Hatar nålar!!
Hoppas vi kan skratta åt dessa sprutor om några år. :)
Kram!