22 juni 2010

22/6 Glassigt


Det fina semestervädret fortsätter och idag blev det bara mys i Malmö hela dagen. Lagom varmt för att gå runt i parker och sitta på café med något gott att dricka och äta. För detta är Slottsträdgårdens Café ett givet ställe, en riktig oas mitt i Malmö. Rekommenderas starkt!!!


Det blev också ett besök på Runner´s Store där jag testade ett par Puma Complete Roadracer, jag har länge varit nyfiken på dessa! Dom hade min storlek så det blev upp på bandet för att filma och ösa på lite. Rullade på i 3:50-tempo och steget såg jättebra ut, skorna satt också kanon så jag kunde inte låta bli att köpa dom. Snygga är dom också och helt i min smak! :)


Visst diggar jag mina Newtons men jag tror det är nyttigt för kroppen med lite variation. Tror också mycket på det här med att inte springa i alltför uppbyggda skor för att stärka kroppen istället. Dessa skorna kommer jag använda under mina kvalitetspass som alternativ till mina Newton-racers. Känns dom bra kommer jag säkert tävla lite i dom också, första känslan är riktigt bra och kan liknas vid att ha sockiplast på fötterna.

Apropå fötterna så är jag lite förundrad över att mina fötter verkar gilla nästan alla skor jag testar. Har nästan aldrig problem med några skor och får heller aldrig skav eller något. Under mina snart 2år som löpare har jag aldrig fått så mycket som en liten blåsa. Detta är jag väldigt tacksam över!

Nu ser jag fram emot kvällens "mysjogg", det blir 8km återhämtningspass tillsammans med min fru som jag ska coacha lite. Mina nya skor får vänta lite på premiär-rundan, ikväll är det Newtons som gäller för oss båda!


7 kommentarer:

Sofie RW sa...

Vilken härlig dag! Och den dagen jag står och vill ha ett par nya springskor (vilket händer rätt ofta), ska jag tänka på dig, så behöver jag inte ha dåligt samvete - då vet jag att någon är värre än mig med att shoppa på sig skor :)

Ha en mysig tur med frugan!

~●Helena Pettersson●~ sa...

Mysigt! :)

Mikael Björk sa...

Pumorna är supersköna. Jag vägde mellan dem och Type A3, det blev de senare. De greppade min häl något bättre!

Staffan sa...

Härligt!! Roadracern verkar väldigt populär (fick toppbetyg bland race-skor i förra numret av RW tror jag). På maran sprang jag bredvid en tjej från jogg.se som t o m sprang maran i dem - de var hennes absoluta favoritsko!!

Snygga är de också! Det är lite för många skor som är intressanta för att det ska vara bra för skohyllan och plånboken!

Daniel sa...

Sofie - Hehe!! Klart du ska tänka på mig då! :) Det är farligt att prova för känns det bra måste man ju köpa ;)

Helena - Semester är verkligen toppen!

Mikael - A3:orna ser fina ut. Har inte testat dem. Jag borde nog testat några andra modeller men Pumorna satt kanon direkt och det var dom jag ville ha :)

Staffan - Såg att dom fick bra betyg i RW. Har läst mycket om dom förr men det var nog den artikeln som gjorde att jag tyckte det var dags att testa dom.
Håller med om att det finns lite för mycket för både hyllan och plånboken. Tur ändå att löpningen är hyffsat billig. ;)
Ska springa 300:ingar imorgon med dom, rapport kommer!

mikael sa...

Funderar också på att köpa dom. Ser väldigt sköna ut och dessutom fick de ett gott omdöme i RW.

Har sprungit knappt 5 km på 17 dagar. Först kraftig smärta i benhinnor. Förra tisdagen åkte jag på halsfluss. I fredags fick jag kraftig hosta och snuva. Käkar penicillin tills på söndag.
Känner mig inte direkt i form men hoppas kunna ta mitt första pass på länge nästa vecka. Det blir en lugn uppstart.

Det positiva är att mina benhinnor fått vila och att jag har lätta ben vilket jag känner när jag cyklar i uppförsbackar.

Allt kanske inte är negativt med vila ändå :)
Så nu har jag haft min årliga vila istället för i november :)

Daniel sa...

Mikael - Det är bara att åka och testa skorna! Tror du hade gillat dom! Är själv väldigt spänd på att få ösa loss i dom nu :)
Tråkigt med benhinnorna, lite vila är kanske inte fel ändå. Tycker själv man brukar få en formtopp när man varit borta ett tag. Nu slipper du ju vila i november också :)