6 juni 2010

6/5 Tillbakablick SUB 3:15


Då var jag hemma igen efter en tuff och lyckad helg, jag skulle vilja skriva en berättelse om loppet men jag är fortfarande väldigt sliten så det får vänta lite. Jag mådde riktigt dåligt efter loppet och idag mår jag inte heller helt bra.

Kroppen är hel och det blev en härlig dag i ett soligt Stockholm idag. Fick promenerat ca 8km och kroppen känns bättre än förväntat rent "mekaniskt" men ganska energilös. Det känns som jag festat i flera dagar och har en ordentlig baksmälla.

Jag är dock jätteglad och nöjd med helgen, det kunde inte blivit bättre. Visste ju att det skulle bli tufft redan innan och nu har jag fått ett kvitto på det. ;) Det blev precis den urladdningen jag ville ha!

Sitter hemma nu och myser medan jag tänker på all träning och tid jag lagt ner på denna utmaningen. En rolig sak med att blogga och föra någon typ av träningsdagbok är att gå tillbaka och läsa gamla inlägg. Just nu är det riktigt skönt att läsa ett gammalt inlägg från den sista november. Här är en kopia på inlägget....

------------------------------------------------------------------------------------------------


Sub 3:15?

Sitter och smider nya planer och funderar på om jag skulle kunna fixa sub 3:15 på Stockholm Marathon. Jag tror det skulle kunna vara möjligt om jag vågar satsa ordentligt och ja!!! jag är anmäld sedan ett tag tillbaka...

När jag tränade inför New York så var jag rädd för att skada mig av distanspassen men med Stockholm Marathon känns det som jag har råd att misslyckas. Jag har också fått en massa erfarenhet från New York äventyret och jag vet vad jag måste bli bättre på.

Anders Szalkai anser att distanspassen är ett viktigt nyckelpass för maratonlöpning och det är det jag måste satsa på. Har printat ut och häftat ihop hans träningsprogram för 3-timmarsgruppen till Stockholm Marathon. Tror jag ska våga satsa på detta även om det verkar tufft när jag sitter här och läser. Jag skulle ju kunna ta 3:30 programmet men jag sprang ju New York på 3:38 så jag vill gärna pressa lite till.


Det kanske låter lite tokigt men jag tror att jag skulle kunna fixa sub 3:15. Jag behöver "bara" bli 23 minuter bättre och med 26 veckors träning ska jag kunna fixa det. Känner mig enormt motiverad och tror att jag har mycket kvar att pressa ur den här kroppen. Jag kan också satsa fullt ut hela våren eftersom jag inte har mycket planerat vilket känns väldigt avstressande. Min goa fru har också gett mig klartecken och säger...
Go For It!!!

Nu ska det laddas!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------

DÄR SATT DEN!!!

11 kommentarer:

Dante9 sa...

Ett stort grattis till ett väl genomfört lopp !!!!
Att du klara en mara på 3.12 är en bedrift som inte många skulle klara
så där har du nog den förbannade sjukdomen att tacka något gott har den fört med sig. Nu ska du bara få den att hålla sig borta för evigt också.

Anna sa...

Vad kul att läsa ditt gamla inlägg. Det gick ju riktigt bra:)Det måste kännas härligt att ha fått nå ditt mål. Visst har detvarit mycket slit men belöningen känns ju på något vis bättre och vrd all slit. Jag tycker du är så jäkla bra. Hoppas kroppen kommer må bra efter idag.

Ingmarie sa...

Ja där satt den! Med STOR marginal dessutom. promenerade du 8km dagen efter? oj oj oj. Inte konstigt att du är energilös!Lova att fylla på energidepåerna med näringsrik mat nu. Festat har du ju faktiskt gjort. Även om det bara var för några timmar. ;-)

anneliten sa...

Följ min favorittränare Ingmaries råd och ta det lugnt nu... Tänker på dig och hoppas du snart mår bättre!

~●Helena Pettersson●~ sa...

Blir nästan lite tårögd..
Nu är det viktigt med återhämtning, särskillt extra viktigt för oss med MS! Glöm inte att coola ner!
:)
Kram

Joel R sa...

Härligt med lite retrospektiv! Fantastisk avslutning på satsningen.

Anna (Orka mera) sa...

Kul att titta tillbaka! Och kul att det höll! Fantastiskt bra jobbat! Återhämta dig nu i lugn och ro så är du snart tillbaka på banan igen!

Staffan sa...

Jag bara ler efter loppet, ett par korta promenader igår, visst är jag stel i låren men oförskämt pigg.

Det var otroligt kul att träffa dig Daniel, jag hoppas det blir fler gånger!! Härligt med lite förflyttning av perspektiven genom en tillbakablick.

Jag skrev min långa race-report igår kväll men väntar in lite bilder innan jag lägger ut den, dock lånar jag bilden i den här inlägget, hoppas det är OK!

Daniel sa...

Dante - Stort tack! Visst är den här sjukdomen värsta sparken i baken trots att jag gärna varit utan den. Lite gott för den nog med sig trots allt. ;)

Anna - Tack! Visst är det värt allt slit! Det känns riktigt bra just nu :) Det är ju inte över heller, träningen har jag kvar i kroppen och jag är i bättre form än någonsin. Nu ska jag bara återhämta mig från urladdningen ;)

Ingmarie - Var ju bara tvungen att ta en promenad ut till Rosendals Trädgård när vädret var så fint. ;) Visst ska jag fylla på med energi nu!

Anneliten - Ingmarie ska man lyssna på och det gör jag! ;)

Helena - Jag coolar ner för fullt! Har inget annat val, min kropp är fortfarande ganska slutkörd.
Kram!

Joel - Det kunde verkligen inte blivit mycket bättre även om det blev lite föööör tufft ;)

Anna (orka mera) - Tack! Jag tar det lugnt och hoppas på att kunna vara på banan igen tills lördag. Tänker inte maxa eller nåt utan bara njuta över bron. Hoppas få slänga några ord med dig också kanske? ;)

Staffan - Visst var det roligt att träffas! Kunde inte blivit bättre heller, kändes som det var "vårt lopp" och vi hjälptes åt. :)
Detta måste vi göra om fler gånger!
Bara låna bilder, det är OK!

Petra sa...

Du är ju helt fantastiskt grym!!! Bra jobbat, jag är mållös :)

Daniel sa...

Tack Petra! Vi var många som var grymma i lördags ;)