31 juli 2010

31/7 Riktig helg

Efter att nu ha jobbat en vecka sedan semestern är det dags för en "riktig helg" igen. Skönt att kunna starta lördagen med ett styrkepass tillsammans och sedan ha hela dagen framför sig. Nu kom vi inte iväg riktigt så tidigt som vi ville till gymmet men vi kom dit till sist. Skönt att sova ut lite efter att ha gått upp 04:30 hela veckan.

Det blir mycket maskiner när jag tränar rygg

Det blev 60min för rygg, axlar och bröst och jag hade bra tryck i kroppen. Var lite orolig för att jag inte skulle må så bra idag då jag haft feberkänningar under natten. Antagligen var det bara en biverkning från gårdagens bromsmedicin, brukar dock inte få dessa känningar så ofta som tur är. Tanken är också att man ska ta medicinen innan man lägger sig för att sova bort eventuella biverkningar. Skönt att det inte var något värre!

Summerar juli månad med 217km löpning och 640min styrketräning. En klart lyckad månad med mycket kvalitet, kroppen funkar kanon och jag håller mig fortfarande skadefri trots att jag kör på hårt här. Nu väntar lite tävlingar i augusti som jag verkligen ser fram emot, ska bli intressant att se om senaste tidens kvalitetsträning har gett resultat. Hoppas på lite svalare väder också än vad det varit på dom senaste tävlingarna så jag verkligen kan gå på max, jag gillar värmen men jag presterar inte så bra i den tyvärr. Ikväll blir det också varmt, elefantdräkt och kalas väntar!


Trevlig lördag på er!!!

4 kommentarer:

Jenny sa...

Låter som ett kanonpass i gymmet! hur noga är du med stretch och andra smidighetsövningar och liknande? Du lyckas ju hålla dig skadefri trots så stor mängd träning, hur gör du?

Johan Renström sa...

Ser ju ut som det där elefantkitet som jag fantiserade om i ett inlägg om hotelltristess.

anneliten sa...

Men! I den dräkten syns ju inte resultatet av allt gymmande!

Daniel sa...

Jenny - Kanske har jag bara tur som inte skadar mig? ;)
Jag var skadad förra våren och fick då kontakt med en duktig naprapat som har hjälpt mig med löpteknik för att springa både effektivare och skonsammare. Du kan läsa lite om min omställning i detta inlägget.

http://mina-utmaningar.blogspot.com/2009/12/1112-hur-springer-jag.html

Jag fick också lite bra övningar bla några som vi kallar för stående "Jane Fondas" som jag kör nästan varje dag. Bra för att stimulera och stärka "sätet" som jag har en tendens att överbelasta vilket kan medföra mer problem än man tror. Du hittar övningen i detta inlägget.

http://mina-utmaningar.blogspot.com/2010/05/185-coreovningar.html

Stretchar gör jag nog inte mer än normalt men jag använder dagligen en "stick" och en foamroller för lite rehab. Foamrollern är grym för ITB:n och sticken använder jag mycket för att hålla vaderna smidiga, min löpstil gör att vaderna får jobba en hel del.

Tror att detta är lite av grunden till att jag håller mig skadefri, peppar peppar! ;)

Johan - Hehe! Jag läste om det där kitet, just detta kitet går knappt att ta ett löpsteg i utan att man svettas floder ;)

Anneliten - Får väl ta och göra dräkten lite mer slimmad eller nåt? ;) En deffad elefant! :)