17 aug. 2010

17/8 Svettigt värre

Åkte iväg till gymmet idag för att köra lite styrketräning och eftersom det var busväder ute bestämde jag mig även för att springa dagens lätta distanspass på löpbandet. Tyckte också det var lite kul med bandet eftersom det var ett tag sedan. Ni som hängt med här på bloggen ett tag minns nog att jag älskar löpband ;)

Finishertröja från Kåseberga. :)

Körde 40min styrka med fokus på core och rygg, jag fortsatte även med mitt projekt med att stressa mitokondrierna så benen fick sig också en omgång. Det blev ett skönt pass och jag känner mig lätt och stark. Skön känsla! Min naprapat brukar likna den vid att det känns som man går 1 decimeter ovanför marken, och visst stämmer det! Härligt att vara i form och jag är hög som ett hus! :)

Sedan blev det 8km lättdistans på bandet och för dagen hade jag mina Puma Roadracers. När jag skaffade dessa nu i sommar var min plan att just använda dom mycket till löpband då jag inte gillar att ha för dämpade skor där. Bandet är tillräckligt dämpat som det är tycker jag och jag kör gärna lättare skor för att stärka kroppen lite extra. Har ju kört mycket i Nike Lunaracer innan men dom är nu 1½ år gamla och börjar ge upp. Jag får också mindre dämpning nu då Roadracern är mindre dämpad än Lunaracern, precis det jag vill också då jag tror min kropp är redo för lite tuffare tag.


Hur gick passet då? Definitivt inget pass som går till historien och knappt värt mödan att skriva om ens. Det blev 8km i 4:50-tempo men oj vad det var svettigt! Mitt gym har ingen ventilation, där sitter något som liknar ventiler men det är ingen friskluft som kommer därifrån utan jag tror det är samma luft som bara går runt och runt. Riktigt dåligt och jag blev mest irriterad under passet, det som spädde på irritationen var också att det hade blivit fint löparväder utomhus igen. Roadracern hade dock fin löpkänsla på bandet och jag ser fram emot fler löpbandspass med dom.

Det var ett dåligt beslut att välja bandet idag men annars har det varit en riktigt bra dag! Träningen flyter på som ett rinnande vatten och jag mår riktigt bra igen efter söndagens konstiga känningar. Yeah!!!

7 kommentarer:

Staffan sa...

Härligt att det flyter på!! Du som ibland har med låtar på bloggen, jag försökte göra "embed file" från ett Yuotube-klipp och klista in HTML-koden, är det inte så man gör,

Jag är verkligen INTE kingen på datorer...

Daniel sa...

Det är bara att klistra in koden men du måste göra det under "redigera html". Det är fliken uppe till höger i rutan när du skriver inlägget. Antar att du bara klistrar in den i den vanliga texten nu och därför vill det inte fungera? ;)
Hoppas det löser sig!

Kolla även denna länken...

http://www.bloggertricks.com/2007/12/how-to-embed-youtube-videomovie-in-your.html

Staffan sa...

Tack för tips! Det visade sig snart att jag behövde göra en update av Adobe Flash Playern - sedan funkade det!

John sa...

Du vet väl att det bara är blixthalka och orkan som hindrar oss löpare från att ta ett pass i det fria ;).

Daniel sa...

Staffan - Bra att det löste sig! Du är KINGEN även på datorer! ;)

John - Jag vet! Inte ens halka och orkan stoppade oss som tränade för Stockholm Marathon i vintras. ;)

Anna sa...

Vad är väl lite regn och blåst:) Jag förstår att du körde passet inne, bor man i Skåne är det okej att göra det emellanåt. Fint gula skor, härligt med färg. Jag vet, det var riktigt brudigt:)

Daniel sa...

Hehe! Inte alls brudigt ;) Kul att du gillar färgen, det var faktiskt ganska många som tittade långt efter mina färgstarka skor på gymmet, även killar ;)
När det gäller vädret så är det ju nästan som höst här nu, skönt att det fortfarande är varmt iaf :)