31 aug. 2010

31/8 Styrka framför väder

Planen för dagen var att köra 30min styrka på gymmet och sedan avsluta med 40min lätt löpning på bandet när jag ändå var på gymmet. Drog igång med styrketräningen och fick kört lite armar och rygg under 30min. När jag sedan sneglade på löpbandet så kände jag mig inte speciellt motiverad att kliva upp på det.

Utomhus var det perfekt löpväder med frisk luft och solen lyste klart, funderade på om jag skulle gå ut på gatan och köra passet utomhus istället.....Samtidigt hade jag fått igång ett riktigt skönt flyt med styrkan och kroppen svarade fint idag, jag ville verkligen köra lite mer styrka. Tog beslutet att skippa löpningen helt då det var lättare att rättfärdiga styrketräning än löpning inomhus. Jag körde därför också löparrelaterad styrka dom sista 40 minuterna jag hade på mig innan jobbet.


Det blev ett skönt "andra-pass" med mycket core och benstyrka, tror jag tog rätt beslut trots allt. Kollade också min väder-app i telefonen och tydligen ska det här fina friska vädret stanna ett tag till. Kanon! för jag har några grymma löppass att köra i solen nu resten av veckan. Kändes lite surt att jag missade solen idag men jag kommer ta igen detta med råge redan imorgon då jag ska köra ett långt backpass...

6 kommentarer:

Jenny sa...

Kanske inspirerade jag dig till att vila från löpningen i dag:)?

Thomas sa...

Vädret var verkligen härligt, men det kommer fler dagar:-)

Johan sa...

Ja nu kommer det några soliga dagar. Det är väl sista chansen att få naturligt D-vitamin.

Daniel sa...

Jenny- Så måste det ha varit! Tack!;)

Thomas - Japp visst gör det det. Tittar ut idag och nu tar jag på mig skorna :)

Johan - Det är väl hög tid nu. Tydligen behöver vi tillskott alla månader som innehåller "R" i namnet. 1:a septembeR är det ju nu ;)

Petra sa...

Jag ar alltid sist pa att kommentera nu for tiden! Bra sprunget i Trelleborg igen!! Du ar sakert i den fasen nu att det blir svarare och svarare att forbattra tiderna eftersom du redan ar sa snabb. Som snabb-Therese sa sa ar nog dagsformen det som kan spela in mycket nu. Du har sa himla mycket mer i dig!! Jag vet inte annars vad man ska saga om MS. Min basta kompis i Australien har ocksa MS och hennes dagsform (aven om hon inte springer) kan ocksa variera mycket. Liksom du jobbar hon ocksa mycket, och har hela tiden en massa saker pa G, pa sidan om, mycket stress och sa.

Fran det ena till det tredje; skoj att hora att Iron Maidens nya skiva ar bra ocksa. Sjalv har jag haft "Brave New world"-plattan i lurarna sedan jag skaffade min iPhone:) Maiden rockar!

Daniel sa...

Tack Petra! Visst är det säkert så att dagsformen spelar större roll desto mer man försöker pressa. Mycket måste stämma specillet om man ska maxa på milen verkar det som. Har jag ju också min sjukdom som säkert kan ligga och spöka lite i bakgrunden. Det kommer fler tillfällen att prestera på milen! ;)
Beklagar att din vän också drabbats av MS, hoppas hon får må bra.

Kul att du gillar Maiden! Har aldrig varit något stort fan men nu när jag tränat senaste åren har jag lyssnat mer och mer och diggar verklgien musiken och energin i den. Kanon att träna till! :)